דילוג לתוכן הראשי

שבלול פסטה




שבועות  זה החג האהוב עליי, החג שבו לובשים לבן, השולחן ירוק ומקושט והמנות כ"כ מגוונות וצבעוניות שלא יודעים מאיפה להתחיל...
מנה שעשיתי בשנה שעברה והפכה למלכת השולחן הייתה המנה שמשלבת את כל המנות המוכרות יחד:
מה ממולא כמו קנלוני, מגיע בשלב הסופי לשכבות כמו לאזניה ונחתך כמו פיצה?
"תיק אוכל" גאה להציג שבלול הפסטה: שבלול של עלי פסטה במילוי בטטות וגבינות וציפוי שמנת ותרד, מנה בצבע איטלקי.

חומרים ל 5-6 מנות-  למנה יש להצטייד במכונת פסטה, שקית זילוף ותבנית עגולה בקוטר 26

לבצק הפסטה- על מנת להכין פסטה משובחת מומלץ להשתמש ביחס של על כל 100 גרם קמח  ביצה אחת

400 גרם קמח 4 ביצים, 1/4 כפית מלח, כף שמן זית.

למלית : 3 בטטות בינוניות מבושלות, 100 גרם מוצרלה מגוררת, שקית של גבינת טוב טעם או כל גבינה דומה למילוי, מלח, פלפל שחור גרוס, 4 כפות עירית קצוצה, מיכל של שמנת חמוצה.

לציפוי: 2 מיכלים  שמנת לבישול 10%, כוס של תרד קצוץ מאודה ( ניתן לעשות זאת במיקרו ב- 5 דקות חימום), 4 כפות של עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות, 2 שיני שום מגורדות, 100 גרם גבינה פרמזן מגוררת, מלח ופלפל שחור גרוס .
  במעבד מזון או בלי לשים את כל חומרי הבצק לכדור מגובש, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעה במקרר.
 מחלקים את הבצק ל 4 חלקים מקמחים כל חלק משטחים קצת בעזרת כפות הידיים מכניסים למכונת פסטה ( מתחילים מהשלב העבה , כאשר בסיום כל שלב מורידים דרגה ומקמחים את הבצק עד שמגיעים לבצק כמה שיותר דק וארוך, חותכים לרצועות ברוחב  של כ- 10 ס"מ

 מקמחים משטח עבודה  בעזרת שקית זילוף , עוברים לאורך הרצועה עם המלית  ואז מגלגלים.

מניחים בתבנית עגולה בקוטר של 26 בצורת שבלול מהחלק הפנימי של התבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית עד שסוגרים את העיגול החיצוני.

 מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד, שופכים על התבנית.

 מכסים בנייר כסף ואופים בחום של  170 מעלות כחצי שעה, מרימים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות להשחמה קלה.

 מגישים לשולחן וחותכים למשולשים- חותכים כמו פיצה, צינורות של קנלוני , שכבות של לזניה, והכול בצבעי איטליה, חג שמח!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …