דילוג לתוכן הראשי

שבלול פסטה




שבועות  זה החג האהוב עליי, החג שבו לובשים לבן, השולחן ירוק ומקושט והמנות כ"כ מגוונות וצבעוניות שלא יודעים מאיפה להתחיל...
מנה שעשיתי בשנה שעברה והפכה למלכת השולחן הייתה המנה שמשלבת את כל המנות המוכרות יחד:
מה ממולא כמו קנלוני, מגיע בשלב הסופי לשכבות כמו לאזניה ונחתך כמו פיצה?
"תיק אוכל" גאה להציג שבלול הפסטה: שבלול של עלי פסטה במילוי בטטות וגבינות וציפוי שמנת ותרד, מנה בצבע איטלקי.

חומרים ל 5-6 מנות-  למנה יש להצטייד במכונת פסטה, שקית זילוף ותבנית עגולה בקוטר 26

לבצק הפסטה- על מנת להכין פסטה משובחת מומלץ להשתמש ביחס של על כל 100 גרם קמח  ביצה אחת

400 גרם קמח 4 ביצים, 1/4 כפית מלח, כף שמן זית.

למלית : 3 בטטות בינוניות מבושלות, 100 גרם מוצרלה מגוררת, שקית של גבינת טוב טעם או כל גבינה דומה למילוי, מלח, פלפל שחור גרוס, 4 כפות עירית קצוצה, מיכל של שמנת חמוצה.

לציפוי: 2 מיכלים  שמנת לבישול 10%, כוס של תרד קצוץ מאודה ( ניתן לעשות זאת במיקרו ב- 5 דקות חימום), 4 כפות של עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות, 2 שיני שום מגורדות, 100 גרם גבינה פרמזן מגוררת, מלח ופלפל שחור גרוס .
  במעבד מזון או בלי לשים את כל חומרי הבצק לכדור מגובש, עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעה במקרר.
 מחלקים את הבצק ל 4 חלקים מקמחים כל חלק משטחים קצת בעזרת כפות הידיים מכניסים למכונת פסטה ( מתחילים מהשלב העבה , כאשר בסיום כל שלב מורידים דרגה ומקמחים את הבצק עד שמגיעים לבצק כמה שיותר דק וארוך, חותכים לרצועות ברוחב  של כ- 10 ס"מ

 מקמחים משטח עבודה  בעזרת שקית זילוף , עוברים לאורך הרצועה עם המלית  ואז מגלגלים.

מניחים בתבנית עגולה בקוטר של 26 בצורת שבלול מהחלק הפנימי של התבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית עד שסוגרים את העיגול החיצוני.

 מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד, שופכים על התבנית.

 מכסים בנייר כסף ואופים בחום של  170 מעלות כחצי שעה, מרימים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות להשחמה קלה.

 מגישים לשולחן וחותכים למשולשים- חותכים כמו פיצה, צינורות של קנלוני , שכבות של לזניה, והכול בצבעי איטליה, חג שמח!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה