יום שני, 14 במאי 2012

ניוקי שכל ילד ישמח לאכול עם הידיים





לאכול במזלג או בידיים? כשאתה ילד כאן מתחילה הדילמה איזה מאכלים אוכלים בעזרת סכו"ם ואיזה  מותר לאכול בידיים??
כשהיינו קטנים היו את המאכלים שממש אהבנו , אחד מהם היה הניוקי, בצק תפוחי אדמה, רוטב קליל וגבינת פרמז'ן מעל הכל ושם גם התחילה הדילמה לאכול ביד או לאכול עם מזלג? את הדילמה פתרו לנו כשהתחילו לעשות את הניוקי " free style"  ניוקי קצת יותר גדולים מאלה שקונים בחנויות, ניוקי שכל ילד ישמח לאכול עם הידיים וביננו גם המבוגרים, אין דבר יותר כייף מלהרגיש את האוכל בידיים, אוכל שמשאיר ריח וטעם של עוד-עם מזלג, בלי המזלג, העיקר שיהיה ניוקי..
ניוקי (3-4 מנות):
4תפוחי אדמה  גדולים 1+1/3-1/2כוסות קמח
2  חלמונים
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
1 כף מלח דק
קמצוץ של אגוז מוסקט
1 כוס מלח גס- לאפייה של תפוחי האדמה
לרוטב:
 סלסילת עגבניות שרי חצויות, 4 שיני שופ םרוסות, שמן זית בנדיבות, צרור עלי בזיליקום חתוכים גס, מלח, פלפל שחור גרוס,  רבע כפית של פפריקה מתוקה ,גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה- למי שאוהב.
ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום הכי גבוה. לוקחים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ומניחים עליה את תפוחי האדמה. אופים את תפוחי האדמה  עד שהם רכים לגמרי.
  2. מרוקנים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים בתוך קערה.
  3. מוסיפים את שאר החומרים לקערה- לשים לב שלא יהיה מגע ישיר של התפ"א החם והחלמונים.
  4. לשים לבצק גמיש ולא דביק- ניתן להשתמש בקצת שמן זית בלישה אם נדבק 
  5. עובדים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים גלילים
  6. מכינים מראש סיר גדול עם מים וכף של מלח ומחממים עד שמבעבע.
  7. חותכים לחתיכות בגודל שאוהבים ומניחים על מגש מקומח, מניחים את הניוקי בתוך המים הרותחים, כשהם צפים מרימים בעזרת כף מחוררת.
  8. מניחים במחבת רחבה את כל חומרי הרוטב, מקפיצים כמה דקות ומתבלים, מוסיפים את הניוקי שצפו לעוד 3 דקות עד שהם מצופים ברוטב, מגישים עם גבינת פרמז'ן מגוררת מעל , או בלי, מגישים בצלחת רחבה עם מזלג ואוכלים בידיים:-)...