יום שלישי, 31 בינואר 2012

רביולי עבודת יד






רביולי בטטה

"גבר שיאכל רביולי שהכנת במו ידייך אף פעם לא ישבור את ליבך" ככה הייתה נוהגת להגיד סבתא ז"ל .
לומר את האמת אני די פוחדת  לבדוק את התיאוריה שלה אבל זה לא אומר שלא למדתי להכין את הרביולי שלה.
בכלל יש משהו בהכנת בצק פסטה בשניים שעושה את חווית האכילה למשהו אחר לגמרי.
ואם מדובר ברביולי ממולא בבטטה אז החוויה רק מתעצמת, הסוד הקטן שלנו הוא לא להכביד עם רוטב שמנת מסורתי , אלא לתת טעם קצת יותר קופצני.
הבעיה היחידה היא איך מנתקים אותו לכמה דקות מהמצלמה שלו כדי שיעזור להכין את הפסטה...

לבצק:270 גרם קמח- רצוי קמח מיוחד לבצק פסטה אבל לא חובה, 2 ביצים , 3 כפות מים פושרים,
2-3 כפות שמן זית משובח, קמצוץ מלח.
מערבבים הכול לבצק אחיד- ניתן לעשות זאת במעבד מזון, עוטפים בניילון ומניחים במקרר לשעה לפחות.
למלית הבטטה: 2 בטטות מבושלות ומרוסקות, 3 שיני שום קצוצות, 4 כפות גבינת שמנת, 4 כפות של בזיליקום קצוץ, מלח, פלפל,ומעט אגוז מוסקט.
מערבבים הכול יחד.

בעזרת מכונת פסטה מרדדים את הבצק על משטח מקומח, מניחים חצי כפית מהמילוי ומניחים עוד עלה של בצק פסטה, בעזרת האצבעות לוחצים מסביב למלית ובעזרת חותכן יוצרים ריבועים- מומלץ להצמיד את 2 דפי הפסטה בעזרת חלבון ביצה.
מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח ומניחים את הרביולי 4-5 דקות.
לאחר שהם צפים מסננים את הרביולי ומעבירים למחבת עם הרוטב שהכנו ( פירוט בהמשך) מראש.

לרוטב:מניחים במחבת 50 גרם חמאה, 4 שיני שום פרוסות, חצי כוס בזיליקום טרי, 4 כפות שמיר קצוץ ופלפל צ'ילי אחד טרי פרוס, ממיסים את החמאה עם שאר המרכיבים כ- 4 דקות , מוסיפים את הרביולי. מסירים מהאש וסוחטים מעל עגבנייה אחת טרייה.

מגישים לצד כוס יין אדום ומקווים שהלב לא יישבר
.