יום שני, 9 בינואר 2012

מעמולים



מעמולים
עוד בוקר של צילומים לספר הבישול שלנו מתחיל מוקדם, נסיעה ברכבת ומשם במכונית בדרך לכרמיאל, קצת לפני שמגיעים עוצרים במאפייה קטנה בכניסה לעיר ואפיק ניגש למגש עם מעמולים ושואל" יש בזה אגוזים"? בעל המאפייה עונה שכנראה שכן ואפיק מניח את העוגייה, עקב רגישות לאגוזים.
יומיים אחרי אני מחליטה לרדת לעומקה של אותה עוגייה ולהכין אותה ללא אגוזים לשמחתם של אפיק ואח שלי שלא מחבבים אגוזי מלך.

לבצק:
4.5 כוסות קמח
1 כוס סולת
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים
170 גרם חמאה או מרגרינה
1/4 כוס שמן
כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מי ורדים
לשים את הבצק עד שנהיה אחיד ומניחים בצד כרבע שעה .
למלית:
קופסא של ממרח תמרים, 4 כפות שקדים קצוצים- לא חובה, כף ברנדי, רבע כפית קינמון.
יוצרים כדורים קטנים ובתוכם גומה, ממלאים בכפית מהמלית וסוגרים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כרבע שעה בחום של 170 מעלות, מפזרים לאחר שמצטנן אבקת סוכר ומגישים ליד תה עם נענע.