יום חמישי, 19 בינואר 2012

"הפיתה של האיטלקים"









קלצונה-"הפיתה של האיטלקים"

נכדים איטלקים יודעים שאם באים לסבתא אז היא לא שואלת מה לשים לך בכריך, היא פשוט מגישה לך קלצונה "הפיתה של האיטלקים" מאפה בצורת "כיס" המכיל את כל הטוב כבר בפנים.
פעם במילוי של בשר , חצילים קלויים ועגבניות מיובשות.
ופעם במילוי של גבינות, פסטו וצנוברים\ פטריות.
הקלצונה מגיע במקור מדרום מזרח איטליה ורצוי לקנח אחריו בכוסית של לימונצ'לו שעליו נרחיב בפוסט אחר...
בצק הקלצונה
1 קילו קמח
2.5 כפות שמרים
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
מערבבים את הקמח עם השמרים, יוצרים גומה ושמים את שאר החומרים, לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש, יוצרים  צורת כדור ועוטפים בשמן זית
מכדררים את הבצק, משמנים אותו בשמן זית  ומניחים בקערה מכוסה כשעה, עד להכפלת הנפח .
לאחר שעה כשהבצק הוכפל לשים אותו שוב מחלקים לכדורים בגודל של תפוז ומרדדים על משטח מקומח, מניחים כ- 2 כפות מהמילוי ומקפלים לשניים, מהדקים את הקצוות מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומושחים בשמן זית או בביצה, אופים בתנור מחומם מראש בחום של 200 מעלות  כרבע שעה או עד שמשחים.
סוגי מליות לקלצונה:
בשרי:חצי קילו בשר טחון, 4 שיני שום קצוצות, חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות,2 כפות שמן זית, מלח, פלפל, בזיליקום.  מטגנים הכול יחד ומצננים.
גבינה: 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת,200 גרם ריקוטה, 3 כפות פסטו, פטריות טריות קצוצות, 4 כפות צנוברים,מלח, פלפל- מערבבים הכול יחד.

תגובה 1: