יום רביעי, 11 בינואר 2012

צובעים את הלבן..


שילוב מנצח!!






התפוז הסיני קומקוואט-  kumquat

על התפוז הסיני כנראה נאמר המשפט " אל תסתכל בקנקן"....
הוא קטן בצבע כתום עז וערמומי, יפה אמיתי אבל חמוץ מבפנים ומר מבחוץ,
אצלנו הוא גדל בגינה והופך אותה בחורף למקושטת בצבעים של ירוק וכתום.
הרבה אנשים נוהגים לקלף אותו להרגיש את החמיצות ואז לעקם פרצוף.
הסוד הוא לאכול הכול יחד, לתפוס אומץ ולתת ביס- החמיצות והמרירות יחד עושים את העבודה .
למי שאין  את האומץ או למי שמעדיף את הטעם המתוק אנחנו ממליצים לקטוף ולעשות ריבה.
המלצה שלנו: קערת יוגורט, גרנולה, ריבת תפוז סיני וכפית – תענוג!


ריבת תפוז סיני:
קילו תפוז סיני, קילו סוכר, 2 מקלות ציפורן, מקל קינמון, מיץ מחצי לימון רבע כוס ברנדי משובח.
חורצים X בתחתית כל תפוז ומרתיחים בסיר  במשך 20 דקות.
מסננים מהמים ומוסיפים את שאר החומרים ,מבשלים על אש קטנה ומקפידים לבחוש בתדירות גבוהה מסירים מהאש כשהסירופ הופך צמיגי, ומעבירים לצנצנת זכוכית.


תגובה 1:

  1. שלום רב,
    אשמח ליצירת קשר:
    guyzoref@gmail.com

    תודה.
    גיא.

    השבמחק