יום שלישי, 17 בינואר 2012

איייי קראמבל...







קראמבל חמוציות
זה חם, זה מתוק זה פריך וזה מחביא עוד טעמים מתחת....
הקראמבל, קינוח כייפי ומפתה של פירות לבחירתכם המכוסים בפרורים של בצק פריך ושקדים פשוט נועצים כף בתבנית, סוגרים את העיניים, מכניסים לפה ומתענגים.
לבצק הפירורים:
1‬ כוס ‭חמק
4 כפות סוכר- מומלץ חום
1/2 כפית קינמון
60 גרם חמאה
100 גרם שקדים מולבנים  
הכנה:
את כל חומרי הבצק (חוץ מהשקדים) מעבירים למעבד מזון ובעזרת פולסים( לחיצות קצובות), יוצרים מרקם של פירורים, מעבירים לקערה ומוסיפים את השקדים.
‭:תילמל
קופסת שימורים של חמוציות או אוכמניות- אם משתמשים בקפוא יש לבשל עם סוכר לפני ביחס של 1:1, 2 תפוחים מגורדים, כפית קינמון, כף  מיץ לימון, 20 גרם חמאה, כף קורנפלור, 50 גרם שבבי שקדים או אגוזים לא חובה.
לוקחים את כל החומרים חוץ מהקורנפלור ומחממים בסיר על חום נמוך, את הקורנפלור מערבבים עם כף מים קרים בכוס ומוסיפים לסיר, 4 דקות וזה מוכן.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
משמנים תבנית בקוטר של 24-26 או כלים אישיים לאפייה בתנור
מניחים את המלית בתבנית, מכסים בבצק הפירורים עם השקדים ואופים כחצי שעה או 40 דקות עד שהבצק שחום .
הגשה: מגישים חם ישר לשולחן ורצוי עם כף גלידת וניל