"מרק מכפתור"
כשהיינו ילדים שודרה התוכנית "פרפר נחמד" בה היה סיפור על נווד שהגיע לבית של אישה קמצנית והציע לה להכין "מרק מכפתור " שהיה בידו, האישה שתרמה למרק רק סיר ומים, שמחה ולאט לאט שכנע אותה הנווד להוסיף עוד ועוד ירקות כדי שייצא יותר טעים, כך מבלי לשים לב בישלה לו האישה הקמצנית מרק נהדר ליום קר.
ואם כבר כפתורים אז למה לא עדשים ירוקות.
למרק עדשים בסיסי:
2 כוסות עדשים ירוקות שהושרו במים כשעה, 4 כפות שמן זית, 2 בצלים קצוצים, 4 שיני שום קצוצות, 4-5 כוסות מים, חצי לימון, מלח+פלפל שחור לפי הטעם וכף שטוחה של כמון- החבר הכי טוב של העדשים.
תוספות מומלצות למרק:
תוספות מומלצות למרק:
2 גזרים מגורדים+ תפ"א מגורד
3 כפות שיבולת שועל- למתן סמיכות
צרור כוסברה\ שמיר - חצי למרק וחצי להגשה.
הכנה:
- מטגנים קלות (4-5 דקות ) את הבצל+ השום+ העדשים, מוסיפים את המים ומחכים לרתיחה, לאחר שהמרק רתח, מנמיכים את האש מוסיפים את התבלינים ומערבבים ( זה הזמן להוסיף את התוספות המומלצות שלנו למי שמעוניין ), מכסים חלקית ומבשלים כשעה, לאחר מכן סוחטים לתוך הסיר חצי לימון.
המלצת הגשה:
בקערית עמוקה, לקצוץ כוסברה מעל ולהגיש עם חצי לימון בצד.
בתאבון!!