דילוג לתוכן הראשי

עוגת ביסקוויטים שוקו שוקו

 

נוסטלגייה היא הרגע שאנחנו נזכרים בו, אותו הרגע שזיכרון מציף את הראש וחיוך עולה ישר, נוסטלגיה מזכירה לנו כמה טוב , נוסטלגיה מזכירה לנו שעל הכל אפשר להתגבר, שאם זה חשוב מספיק לשמור עליו, מספיק טוב כדי שייחרט בזכרון אז הוא הופך לרגע נוסטלגי.

נוסטלגיה מזכירה לנו כמה פשטות של דברים היא קסומה, כמה אוסף של רגעים יוצרים משהו מושלם .

נוסטלגיה מזכירה לנו שלפעמים כל מה שצריך זה עוגת ביסקווטים קרה כדי להמיס כל קרח, כדי לרכך ולהביא חיוך של נוסטלגיה.

עוגת ביסקווטים בתיק האוכל שלנו, כזו שהפכנו לשוקו שוקו עם המון שכבות של שוקולד, רק כדי להפוך אותה לרגע נוסטלגי מתוק יותר, כזאת שכל מה שצריך עבורה זה כפית וחיוך.


מרכיבים :

חבילה של שתי שורות פתיבר ( לקוטר של 24 מספיק שורה וחצי ).

500 גרם גבינה לבנה

3/4 כוס חלב

250 מ"ל שמנת להקצפה

1 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד  ( ניתן להחליף לטעם וניל למי שמעדיף עוגה בטעם וניל )

3 כפות ממרח שוקולד ( ניתן להוריד למי שמעדיף עוגה בטעם וניל )

קערית עם מים חמימים וכפית נס קפה מגורען לטבילת הביסקוויטים.


לציפוי: 

200 גרם שוקולד מריר 200 מ"ל שמנת להקצפה.

ההכנה:

  1. מקציפים בקערה שמנת להקצפה עם חלב ואבקת הפודינג עד לקרם יציב, אך לא נוקשה.
  2. מוסיפים את הגבינה הלבנה וממרח השוקולד ומקציפים לקרם .
  3. טובלים את הביסקוויטים במי הקפה החמימים ומניחים בתבנית בצמידות- ניתן לשבור אותם מעט לאחר הטבילה כדי להתאים אותם לגודל התבנית -בתבנית מלבנית יותר קל ובתבנית עגולה צריך לשבור את הביסקווטים כדי להתאימם לקוטר התבנית.
  4. חוזרים על פעולת הביסקווטים בשנית כדי ליצור תחתית עבה יותר .
  5. מורחים חצי מכמות הקרם על הביסקווטים ומשטחים.
  6. טובלים ביסקווטים במי הקפה ומרפדים את שכבת הקרם, הפעם עושים שכבה אחת של ביסקוויט ולא שתיים.
  7. מכסים במחצית השנייה של הקרם ואז בשכבת ביסקוויטים טבולים בקפה ( סה"כ 3 שכבות ביסקוויט וביניהן 2 שכבות קרם).
  8. מכניסים למקרר ומכינים את ציפוי השוקולד.
  9. ממיסים בקערית  במיקרוגל בפולסים , או בסיר קטן תוך כדי ערבוב את השמנת עם השוקולד, מערבבים עד להמסה מלאה ומרקם שוקולדי , מצננים 5 דקות - מומלץ לערבב כדי ליצור מרקם חלק, שופכים מעל העוגה ומכניסים לקירור של 4-5 שעות לפני ההגשה.
  10. מומלץ לפרוס את העוגה בסכין טבולה במים רותחים .


הערות לעוגה:

 ניתן להכין את העוגה בתבנית מלבנית במקום עגולה בקוטר 24

ניתן לוותר על ממרח השוקולד ולהחליף את הפודניג לטעם וניל לקבלת עוגה קלאסית בטעם וניל.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי