דילוג לתוכן הראשי

פסטה טונה במחבת אחת

הן היו עושות קסמים, הן היו עושות קסמים כי הן ידעו לקחת חומרי גלם שהיו בבית וליצור מהן קסמים.
הן היו מתמקדות באושר אקספרס, מהסוג שמגיע ברגע וכובש את היום.
הן היו מתמקדות בפשטות, במהירות, בטעם שמגיע כולו מהיד שמכינה את האוכל.
הסבתות שלנו, אלו שמזמן עוד לפני עולם הרשתות החברתיות ידעו לבדן מה נראה טוב ומה צריך לעשות כדי להוציא מנה טעימה.
הפסטה של הסבתות  שלנו בתיק האוכל, מחבת אחת, בלי לבשל את הפסטה מראש, עם קופסאות טונה שהיו בארון והרבה הרבה פלפל חריף, כזה שהזכיר לנו בכל ביס שהחיים הם כאלו בדיוק, חריפים, טובים ובסה"כ פשוטים- קוראים לזה אושר אקספרס



מרכיבים למחבת רחבה בקוטר 28 או סיר סוטאז' שטוח בקוטר 26-28
חצי חבילת פסטה פנה, או פוזילי 
1/4 כוס שמן זית 
4 שיני שום פרוסות 
1/2 פלפל ירוק חריף \ פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות.
1/2 כף צ'ילי גרוס
1 כף כמון 
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה פפריקה מתוקה- אפשר חריפה למי שאמיץ:)
1 כף גדושה רסק עגבניות 
20 עגבניות שרי חצויות, או 4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות .
2 קופסאות טונה מסוננות משמן או מים.
מים רותחים לכיסוי הפסטה עד לגובה של 4  ס"מ מעל גובה הפסטה.

להגשה: עלי בזיליקום טריים או עלי אורגנו.
ההכנה:

  1. במחבת רחבה, או סיר סוטאז מניחים את כל המרכיבים כולל הפסטה מלבד הטונה ורסק העגבניות   ומטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות  .
  2. לאחר 5 דקות מוסיפים את הרסק ואת הטונה ומערבבים תוך כדי ערבוב.
  3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מים רותחים כ- 4 ס"מ מעל גובה הפסטה.
  4. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה בינונית ללא כיסוי עד צמצום נוזלים ואז מוסיפים עלי בזיליקום\ אורגנו .
* הערות :

ניתן לטבען ובמקום הטונה להוסיף חבילת טופו חתוך לרצועות דקות .
הפסטה יוצאת חריפה מאוד וככה נהגו להכין אותה כי החריפות השתלבה עם הטונה והרוטב.















 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי