דילוג לתוכן הראשי

בריוש סינבון

 




הסתיו מגיע, הוא מגיע כי הרוחות בצפון הופכות לחזקות בלילה וקרירות יותר, העלים מסביב נושרים ויש תחושה באוויר של עונה חדשה, של התחלות חדשות, כל עונה מרגישה לי כמו התחלה חדשה והשנה יותר מתמיד בא לי לשנות דברים, בא לי להבין מי בדיוק צריך להיות סביבי, בא לי לפזר חיוכים רק למי שצריך, בא לי לדאוג פחות ולשמוח יותר, בא לי להגשים כל פעם מחדש חלומות קטנים..

בריוש סינבון בתיק האוכל שלנו, מגולגל אבל לא עגול, מתקתק בדיוק כמו שצריך ועם הרבה פיתולים,פיתולים שרק מוכיחים לנו כמה טוב מחכה בסופם.

"מה שאתה צריך עוד לדעת הוא זה: לפני שחלומך מתגשם, נשמת העולם בוחנת כל מה שלמדת לאורך הדרך. היא עושה זאת לא מתוך רשעות, אלא כדי שתוכל, יחד עם החלום, להתנסות גם בהתמודדות ובניצחון.

זה הרגע שרוב האנשים נכנעים. זה הרגע ש'מתים מצמא בדיוק כשהדקלים מופיעים על קו האופק', כפי שאומרים בשפת המדבר".


בריוש סינבון

לבצק:

כף שמרים יבשים

3/4 כוס חלב חמים

3.5 כוסות קמח לבן

3 כפות סוכר

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

3 ביצים

קורט מלח

1 חלמון

2 כפות מים קרים


למלית :

60 גרם חמאה מומסת להברשה

קינמון וסוכר לבן לפיזור





לפיזור לאחר האפייה: אבקת סוכר.

ההכנה:

1.    1      בקערת מיקסר עם וו לישה  ( ניתן ללוש ידנית אבל זה מצריך יותר זמן לישה) מניחים קמח שמרים וסוכר,
2.      מערבבים חצי דקה ויוצרים בעזרת כף גומה קטנה במרכז הקמח.
3.      מניחים בגומה את החלב הפושר, המים הקרים , המלח, החמאה והביצים.
4.      לשים כ- 7 דקות עד לקבלת בצק חלק.
5.      מעבירים לקערה ומכסים בניילון , מעבירים לתפיחה במקרר של 4 שעות לפחות, או לילה שלם.
6.      לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשני חלקים ועל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה מלבני גדול בעובי של חצי ס"מ.
7.      מברישים את מלבן הבצק בחמאה מומסת ומפזרים סוכר וקינמון בנדיבות.
8.      בעזרת גלגלת פיצה, או סכין חותכים משולשים ארוכים לרוחבו של כל המלבן .
9.      במרכז הקצה הדק של המשולש יוצרים חתך עם הגלגלת עד לאמצע המשולש, מגלגלים מהקצה הרחב לקצה הדק של המשולש לצורת קרואסון ובעזרת 2 מקלות עץ - "צ'ופ סטיקס" לוחצים משני צידי הקרואסון כך שהקיפולים בולטים החוצה ( מצורף סרטון הדגמה).
10. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים ב- 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה.
11. לאחר האפייה מפזרים אבקת סוכר.





 

 






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי