הסתיו
מגיע, הוא מגיע כי הרוחות בצפון הופכות לחזקות בלילה וקרירות יותר, העלים מסביב
נושרים ויש תחושה באוויר של עונה חדשה, של התחלות חדשות, כל עונה מרגישה לי כמו
התחלה חדשה והשנה יותר מתמיד בא לי לשנות דברים, בא לי להבין מי בדיוק צריך להיות
סביבי, בא לי לפזר חיוכים רק למי שצריך, בא לי לדאוג פחות ולשמוח יותר, בא לי
להגשים כל פעם מחדש חלומות קטנים..
בריוש
סינבון בתיק האוכל שלנו, מגולגל אבל לא עגול, מתקתק בדיוק כמו שצריך ועם הרבה
פיתולים,פיתולים שרק מוכיחים לנו כמה טוב מחכה בסופם.
"מה
שאתה צריך עוד לדעת הוא זה: לפני שחלומך מתגשם, נשמת העולם בוחנת כל מה שלמדת
לאורך הדרך. היא עושה זאת לא מתוך רשעות, אלא כדי שתוכל, יחד עם החלום, להתנסות גם
בהתמודדות ובניצחון.
זה
הרגע שרוב האנשים נכנעים. זה הרגע ש'מתים מצמא בדיוק כשהדקלים מופיעים על קו
האופק', כפי שאומרים בשפת המדבר".
בריוש סינבון
לבצק:
כף
שמרים יבשים
3/4
כוס חלב חמים
3.5
כוסות קמח לבן
3
כפות סוכר
120
גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 ביצים
קורט
מלח
1
חלמון
2
כפות מים קרים
60
גרם חמאה מומסת להברשה
קינמון
וסוכר לבן לפיזור
לפיזור לאחר האפייה: אבקת סוכר.
ההכנה:
1. 1 בקערת מיקסר עם וו לישה ( ניתן ללוש ידנית אבל זה מצריך יותר זמן לישה)
מניחים קמח שמרים וסוכר,
2.
מערבבים חצי דקה ויוצרים בעזרת כף גומה
קטנה במרכז הקמח.
3.
מניחים בגומה את החלב הפושר, המים
הקרים , המלח, החמאה והביצים.
4.
לשים כ- 7 דקות עד לקבלת בצק חלק.
5.
מעבירים לקערה ומכסים בניילון ,
מעבירים לתפיחה במקרר של 4 שעות לפחות, או לילה שלם.
6.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשני חלקים
ועל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה מלבני גדול בעובי של חצי ס"מ.
7.
מברישים את מלבן הבצק בחמאה מומסת
ומפזרים סוכר וקינמון בנדיבות.
8.
בעזרת גלגלת פיצה, או סכין חותכים משולשים
ארוכים לרוחבו של כל המלבן .
9.
במרכז הקצה הדק של המשולש יוצרים חתך
עם הגלגלת עד לאמצע המשולש, מגלגלים מהקצה הרחב לקצה הדק של המשולש לצורת קרואסון ובעזרת 2 מקלות עץ
- "צ'ופ סטיקס" לוחצים משני צידי הקרואסון כך שהקיפולים בולטים החוצה (
מצורף סרטון הדגמה).
10. מניחים
על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים ב- 180 מעלות כ- 30 דקות עד הזהבה.
11. לאחר
האפייה מפזרים אבקת סוכר.