דילוג לתוכן הראשי

עוגת לימון בחושה


השנה הזאת מלמדת אותנו הרבה ובעיקר מלמדת אותנו כמה חשובים רגעים בחיים שלנו, כמה חשוב זה הביחד, עם המשפחה, עם חברים, כמה המעטנו בכוחו של חיבוק, כמה כח יש בו וכמה כח יש בנו.

השבוע נשבר החום בצפון, בערב כבר מתחילה רוח קרירה, וכל עצי ההדרים פה כבר מתחילים להיות עמוסים בפירות שתיכף יהיו מוכנים.

בעולם שהפך כל כך לא מוכר לכולנו יש דברים שעדיין נשארו כמו שהם, ריח של לימונים טריים, כזה שמפזר ריח. בכל הבית מהרגע שקטפתי אותם ועד הרגע שהם מצאו עצמם בתוך עוגה בחושה פשוטה, כמה פשוטה? הכי פשוטה שיש, אבל מלאה בריח של הדרים, כזאת שכיף לארוז לאנשים חשובים ולהגיד להם, לא הכל שונה, יש גם מוכר.

עוגת לימונים בתיק האוכל שלנו, כזאת שמזכירה לנו כמה רגעים מוכרים.





עוגת לימונים  בחושה


מרכיבים לאינגליש קייק:

 2 ביצים

 3/4  כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2  כוס שמן קנולה/קוקוס

 2כפות קליפת לימון מגוררת דק

מיץ מלימון שלם

גביע סטנדרטי של שמנת חמוצה

  1.5כוסות קמח תופח

3 כפות שקדים טחונים /קוקוס טחון


לציפוי :

3  כפות סירופ מייפל מהול בשתי כפות מים

 קוקוס טחון-מומלץ לא חובה

ההכנה:

  1. בקערה טורפים יחד את הביצים עם הסוכר
  2. מוסיפים שמן קנולה, וניל ושמנת חמוצה וממשיכים לטרוף את הבלילה.
  3. מוסיפים את השקדים הטחונים, קליפת הלימון ומיץ הלימון
  4. מקפלים אל התערובת את הקמח התופח ובוחשים לתערובת אחידה -יש להקפיד לא לבחוש יותר מידי רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20 ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות .
  6.  25-30 דקות עד שהעוגה יציבה ( ניתן לנעוץ שיפוד ולראות אם הוא יוצא עם פירורים לחים עליו)
  7. מיד לאחר האפייה מברישים את העוגה במייפל מהול במים ומומלץ לפזר אחרי פעולה זו קוקוס טחון.

 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי