דילוג לתוכן הראשי

פוקאצ'ה ביס

 

המציאות שלנו מכתיבה לנו הרבה דברים לאחרונה ועדיין בתוך כל המציאות החדשה ניתנה לנו הזכות לבחור.

כל בוקר מחדש ניתנה לנו הזכות לבחור, לבחור אם לחייך, לבחור לקום ולעשות משהו כדי להגשים עצמנו, לבחור את מי לאהוב והכי חשוב, ניתנה לנו הזכות לבחור להיות מאושרים.

אושר הוא עניין של בחירה, קלישאתי ועדיין נכון, אושר הוא הרגע בו אנחנו מחליטים להפסיק לחפש את מה שלא טוב ולהתחיל לשים לב לפרטים הקטנים, למה שטוב בחיים שלנו ומה עושה לנו טוב.

פוקאצ'ה ביס בתיק האוכל שלנו, כזאת שאפשר להכין לאירוח, או סתם לארוחת ערב ומה שהכי כיף בה זה שהיא פוקאצ'ה של בחירה, רק אתם מחליטים מה יהיה עליה בכל ביס כי רק אתם יודעים מה יעשה אתכם מאושרים.


מרכיבים:

לפוקאצ'ה:

500 גרם קמח

6 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית סוכר

כף ורבע שמרים יבשים

4\3 + 1 כוסות מים פושרים

לטופינג:

שמן זית לציפוי הבצק

ירקות חתוכים\ עשבי תיבול\ גבינות

ההכנה:


בקערה רחבה מערבבים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן, המלח והמים, לשים עד לבצק אחיד רך ואף דביק

משמנים את כפות הידיים ועוטפים את הבצק בשמן זית בתוך קערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים שעה, לאחר  שעה מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה רחב אפשר עד גודל תבנית התנור בעובי 1-1.5 ס"מ.

מניחים על נייר אפייה בתבנית וצותחים את הבצק לרוחב התבנית.

משמנים בנדיבות את עלה בצק בשמן זית ובעזרת גלגלת פיצה חותכים פסים לאורך ולרוחב ליצירת קוביות קטנות, על כל קובייה נועצים בלחיצה עדינה משהו אחר שאוהבים והאפשרויות הן בלתי מוגבלות: ירקות, גבינות, עשבי תיבול, מפזרים מעל הכל מעט מלח גס

מתפיחים שוב כ- 20 דקות, ומחממים תנור ל- 200 מעלות

אופים כ- 25 דקות עד הזהבה ןניתן להקפיא לאחר הצינון בקופסא אטומה.









פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …