יום חמישי, 24 באוגוסט 2017

בייגל ירושלמי


"ביום שכל הרחובות יהיו לטובתנו 
יהיו שם בשבילנו ולא של אחרים 
גם אנחנו אז נוכל לצאת שלובי ידיים 
לראות אז מעלינו שמים נקיים
ואת, עכשיו את לא יודעת 
אבל אני שמעתי - יש חיים טובים 
שכל האנשים חיים בלי פחד 
ונשארים ביחד, חיים פשוטים " ( א. גפן, ע. רייכל)
האנשים הפשוטים הם אלו שנהנים מהדברים הקטנים , אלו שכסף לא ידבר אליהם לעולם, אלו שעושים דברים כי הם אוהבים, אלו ששיחה טובה, קפה שחור ובייגל חם יעשו את העבודה כדי להביא חיוך.
אלו שמגיעים מרחוק לחוף של ים עם בייגל ריחני בשקית, בייגל ירושלמי, כזה שכל ביס מביא איתו ריחות וצבעים אחרים, פשוטים יותר, נכונים יותר. חיים פשוטים.



בייגל ירושלמי:
מצרכים :
500 גרם קמח
כף וחצי שמרים יבשים
6 כפות שמן קנולה
3 כפות סוכר
חצי כף מלח
כוס ורבע מים פושרים
לציפוי:
מלח גס
שומשום


ההכנה:
מערבבים בקערה או מיקסר עם וו לישה קמח סוכר ושמרים, יוצרים גומה ומניחים בתוכה שמן, מלח ומים, לשים עד לבצק גמיש ומשאירים להתפחה בקערה מכוסה ניילון, כ- 40 דקות.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 6-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה ומחברים בין 2 הקצוות ע"י ליפוף על משטח העבודה.
טובלים כל בייגל בצלחה עם מים ואח"כ בשומשום.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מפזרים מעט מלח גס ומשאירים להתפחה חצי שעה נוספת.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 20 -25 דקות – עד להשחמה של הבייגל.