לא באמת אפשר להגדיר מה זה מתוק מידי, לא באמת אפשר להגדיר עד כמה זה מספיק, לא באמת אפשר להגדיר רגע, רגע שבו אתה מוסיף שוקולד נוסף לבלילה של העוגה, רגע בו אתה אומר בסוף היום "בואי נכין קינוח".
לא תמיד אפשר לתאר חיוך, כשריח של אפייה ממלא את כל המטבח באמצע הלילה, או כשעוגה מתוקה עטופה בשקית מתחבאת ברכב כל הדרך עד שמגיעים.
לא באמת אפשר לתאר מה זה מתוק מידי, אפשר רק להכין, להכין ולקוות שזה מתוק בדיוק, שזה מספיק, שלא צריך מתוק אחר כדי להיות מאושר, שכל מה שרצינו נמצא כאן אצלנו בידיים.
עוגת שמרים חמה עם שכבות של קרם פטיסייר וקינמון, כזאת שפיזרה ריח של מתיקות בבית, מתיקות בדיוק כמו שרציתי.
עוגת שמרים עם פטיסייר וקינמון:
לבצק השמרים:
2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
2 כפות שמרים
1 כוס חלב פושר או מים
4 כפות סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים
3.5 כוסות קמח
למלית:
4 כפות קינמון
לקרם הפטיסייר:
1.5 כוסות חלב
כפית תמצית וניל משובחת או חצי מקל וניל ( התוכן שלו)
3 חלמונים
4 כפות סוכר
כף חמאה רכה
2 כפות של קורנפלור
להכנת הפטיסייר:
ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הווניל והחלמונים.
את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.
מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה.
לסירופ 3/4 : כוס מים +3/4 כוס סוכר, מרתיחים עד שמסמיך מעט ומסירים מהאש
.הכנת הבצק :
לשים יחד את כל חומרי הבצק מלבד החמאה, כשהבצק מתגבש מרדדים קלות על משטח מקומח את הבצק לעלה ומורחים עליו את החמאה, מגלגלים את הבצק לגלילה גדולה ומניחים בקערה עטופה בניילון לפחות ל- 4 שעות במקרר.לאחר מכן, מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של כחצי ס"מ .
מורחים על כל העלה את קרם הפטיסייר ואז את הקינמון.
פורסים את העלה לרצועות שוות ברוחב של כ- 5 ס"מ מניחים אחת על השנייה כך שנוצרת רצועה רחבה עם מספר שכבות, את הרצועה פורסים לפרוסות ברוחב של כ- 5 ס"מ ומניחים בתבנית אינגליש קייק, מצמידים את הפרוסות האחת לשנייה.
מתפיחים חצי שעה מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר האפייה מברישים את העוגה בעודה חמה בסירופ.