יום חמישי, 31 באוגוסט 2017

בריוש פסטו


יש משהו בריח של אפייה בייתית שלא משתווה לשום ריח בעולם.
זהו הריח היחיד שקורא לאנשים להיכנס מבחוץ ולהרגיש ישר בבית.
בתקופה בה טיילתי בארצות זרות, איכשהו ריח של מאפיות תמיד גרם לי להרגיש יותר בבית, פחות זר ויותר מוכר.
יש רגעים שתמיד יזכירו תקופות של פעם, של תמימות, של רקימת חלומות של נסיעות רחוקות בגשם לצפת , של קיץ חם בתל אביב , יש זיכרונות שנשארים לתמיד ממש כמו אותו זיכרון של ריח חמים שיוצא מהתנור, ריח של בריוש ממולא פסטו ריחני שממלא את הבית בזיכרונות חדשים




בריוש פסטו
מצרכים לבצק:
3.5 כוסות של קמח לבן
2 כפות סוכר לבן
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה- חתוכה לקוביות
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כף מלח
כוס חלב פושר
מצרכים לפסטו:

100 גרם פקורינו טחונה
צרור בזיליקום טרי
חצי צרור של כוסברה טרייה
2 שיני שום
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
כף סילאן
רבע כוס שקדים\ אגוזים
לציפוי:

ביצה טרופה עם כף חלב +4 כפות פקורינו מגוררת






ההכנה:
1. בקערה  עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים עם כף.
2. יוצרים גומה בקמח ומניחים בתוכה את הביצים, המלח והחלב הפושר
3. מתחילים ללוש ותוך כדי מוסיפים את החמאה בהדרגה.
4. ממשיכי ללוש עד לבצק אחיד.
5. עוטפים את הבצק בקערה מכוסה ניילון ומכניסים להתפחה בקירור, כ- 6 שעות.
6. טוחנים יחד מרכיבי הפסטו לממרח .
7. על משטח מקומח לשים שוב את הבצק ומחלקים לשני חלקים.
8. מרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1 ס"מ .
9. מורחים מחצית מהפסטו על כל עלה ומגלגלים לרולדה מהודקת.
חותכים את הרולד ה לפרוסות בעובי של 3-5 ס"מ
10. מניחים את החתיכות בתבנית שקעים רצוי מסיליקון ומצפים בביצה טרופה

11. מתפיחים שוב כחצי שעה ואופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות.