יש משהו בשכבות שתמיד יסקרן, יש משהו בשכבות שתמיד יסתיר הפתעה , יש משהו בשכבות שבא להגן, לנחם, לעטוף.
יש שכבות שקל להסיר ויש שכבות שרק מגלות כל פעם עוד חלק אחד נוסף וטוב, חלק אחד שיחד מרכיב אחד מושלם.שכבות של בצק פריך ומלית פרג ממכרת, יש שכבות ששווה לגלות.
עוגת פרג פריכה בשכבות
(תבנית בינונית מרובעת או מלבנית)
לבצק:
3.5 כוסות קמח
5 כפות סוכר
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית בטעם שקדים\ וניל
200 גרם חמאה
2 חלמונים
רבע כוס חלב קר
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
למלית הפרג:
300 גרם פרג טרי טחון, כוס וחצי חלב, כפית תמצית וניל\ כפית ברנדי, 1 כוס סוכר, 4 כפות סירופ מייפל, 60 גרם חמאה.
ההכנה: לבשל הכל בסיר על אש קטנה , לערבב עד שהנוזלים מצטמצמים ולהסיר מהאש ,לצנן לפני השימוש.
* לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר מומס.
ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק, רצוי במעבד מזון רק עד שהם מתאחדים (לישת יתר עלולה לפגוע בפריכות של הבצק). מניחים בקערה במקרר ל-10 דקות.
גוזרים 2 ניירות אפייה בגודל התבנית, נייר אחד מניחים בתוך התבנית והאחר משאירים על משטח העבודה.
מרדדים חלק אחד של הבצק על הנייר החתוך בדיוק לגודלו, מעבירים לתבנית ומסירים את הנייר בעדינות חזרה למשטח העבודה.
מורחים חלק מהמלית וחוזרים על הפעולה עם עוד שכבת בצק ומלית.
החלק העליון של העוגה הוא השכבה האחרונה של בצק.
לאחר מכן חורצים בזהירות ריבועים שווים רק על חלקו העליון של הבצק על מנת שיהיה קל לפרוס את העוגה אח"כ לחלקים שווים.
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
צורך במרווחים, ואופים 25 דקות.
לאחר מכן, מעבירים את התנור לפונקציית אפייה רק בחלק התחתון ואופים את העוגה 6 דקות נוספות.
מצננים ולאחר האפייה חוזרים עם סכין על החיתוכים שעשינו ופורסים כדי להפריד בין החיתוכיות.
מקשטים בשוקולד מריר מומס, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה.