דילוג לתוכן הראשי

בבקה טבעונית במלית קקאו וקינמון





בבקה טבעונית במלית קקאו וקינמון

כמה כיף זה להיכנס לבית בו ריח עוגות שמרים יוצא מהתנור ומפזר חמימות של בית.
כמה מושלם הוא הרגע בו עוגת שמרים חמה יוצאת מהתנור ונפרסת כשהיא חמה כי אין סבלנות לחכות, הרגע בו השוקולד מציץ מכל הקיפולים וקצה הלשון נשרף  קלות, כמה קסם יש בעוגה אחת פשוטה שמחזירה אותנו לזיכרונות ילדות שמחה, להר של חברים שנמצאים אצלך בבית יושבים על השטיח ואוכלים עוגה חמה.
כמה כיף זה לסגור את היום כשהעוגה ניצבת על התנור חמה ושחומה ואור שמש של סוף היום נח עליה בצורה מושלמת כל כך שנדמה והיא כאילו מחייכת.
בבקה חמה בתיק האוכל שלנו עם מלית קקאו נוסטלגית והיא אפילו טבעונית .


לבצק:
3.5 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
4\3 כוס סוכר
כפית וניל
150 גרם שמן קוקוס או תחליף לחמאה
כוס  + חצי חלב שקדים תנובה  פושר

למלית
1 כוס סוכר +3 כפות קקאו +כפית קינמון מעורבבים יחד
100 גרם שמן קוקוס או חצי כוס שמן קנולה להברשה




ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, סוכר ושמרים יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את הווניל, 100 גרם שמן קוקוס וכוס אחת של חלב שקדים פושר, מתחילים ללוש ומוסיפים עד כחצי כוס נוספת של חלב שקדים פושר לפי הצורך, אמור להתקבל בצק רך.
מקמחים משטח עבודה מעבירים את הבצק אליו (ניתן לעשות את כל הפעולה על נייר אפייה) משטחים אותו מעט בעזרת מערוך ומורחים על כל העלה את 50 גרם שמן הקוקוס שנותר, מקפלים את שתי קצוות העלה למרכז ואז מקפלים שוב לחצי, מעבירים לשקית ניילון ומתפיחים לילה במקרר .
בבוקר למחרת מקמחים היטב משטח , מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי בצק מרדדים לעלה דק.
מברישים כל עלה בנדיבות בשמן קוקוס, או שמן קנולה ומפזרים מעל מתערובת הסוכר-קקאו – קינמון.
מגלגלים כל עלה לרולדה מהודקת ואז כורכים את שתי הרולדות אחת בשנייה- בעצם קולעים צמה משני חלקים.
מניחים בתבנית קוגלהוף משומנת היטב ומשמנים בזהירות את העוגה בחלקה העליון.
 משאירים להתפחה בטמפ' החדר כחצי שעה.
אופים החום של 180 מעלות עד 40 דקות – העוגה אמורה לצאת שחומה וקריספית מעל.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה