יום רביעי, 17 באוגוסט 2016

בראוניז עם חמאת בוטנים ונגיעות שוקולד לבן


כשמשהו מתחיל, כששני הפכים נפגשים, כששתי מקומות רחוקים הופכים פתאום קרובים, כשיש חלום משותף שהופך למציאות גדלה ונרקמת כשרגש רגעי שולט בהכל ודוחק את המוח הצידה.
כשכל מה שנשאר הוא לעצור ולנסות לתקן לפני שיהיה מאוחר, כשכל מה שחשבת הוא בעצם הפוך. כשרך מתמזג עם קשה, כשהקשוח מתמזג עם הצד הרחמן, כששתקן מתמזג עם הדברן, כשמלוח מתמזג עם המתוק. כשכל אלו יחד יוצרים את האחד השלם, ההרמוניה המושלמת בין הראש והלב, בין הביס למבט.
כשבראוניז מתוק פוגש את הבוטנים המלוחים, כשהם מתמזגים לאחד מושלם. 
"הידיים והפה הסכימו כבר לפני שנים רבות שבכל הנוגע לשוקולד, אין שום צורך לערב את המוח" דייב בארי.




בראוניז עם חמאת בוטנים ונגיעות שוקולד לבן

מרכיבים:
4\3 כוס סוכר
4\3 כוס קקאו 
2\1 כוס קמח
4\1 כפית מלח
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם מטבעות\ קוביות שוקולד לבן
5 כפות חמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים
3 ביצים
180 גרם חמאה רכה

הוראות ההכנה:
בקערה על בן מארי ממיסים את החמאה, המלח, הסוכר והשוקולד המריר מסירים מהאש וטורפים לתערובת את הביצים אחת כל פעם.
מערבבים את הקמח והקקאו יחד ומוסיפים לתערובת.
מחממים עד להמסה בקערית נפרדת את חמאת הבוטנים במיקרוגל.
מעבירים מחצית מהמסה לתבנית בינונית מרופדת נייר אפייה שופכים מעל מחצית מחמאת הבוטנים ומערבבים בעזרת מזלג ( כמו בעוגת שיש), מפזרים מחצי ממטבעות\ קוביות השוקולד הלבן ומכסים במחצית השנייה של המסה. מפזרים את המחצית השנייה של השוקולד הלבן ובעזרת כפית מפזרים מעל את יתרת חמאת הבוטנים בנקודות על פני התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 25 דקות, מצננים ואז חותכים לקוביות.