יום חמישי, 25 באוגוסט 2016

בלינצ'ס במלית בטטה וערמונים‎



מעטפות  תמיד מבשרות איתן משהו- טוב, רע, מפתיע, או סתם געגוע שבא מרחוק.
מעטפות תמיד יעוררו אצלנו את יצר הסקרנות, את אותו דבר שמתחבא בפנים.
כולנו בעצם סוג של מעטפה, מחביאים בתוכנו עצב או שמחה, אהבה וגעגועים, מלים שאנו שומרים עמוק בפנים ודברים שרצינו לומר.
הכל שמור במעטפה אחת שמורה שנקראת הלב, הוא זה שעוטף את הכל יחד למעטפת אחת שמרכיבה את מי שאנחנו.
שמתי מעטפה של בלינצ'ס על הצלחת, סגורה ועטופה בחום, עד שיגיע הרגע בו היא תחשוף מה בתוכה .



בלינצ'ס במלית בטטה וערמונים 

לבלינצ'ס: ( 10-14 יחידות )

 ביצים
2 כוסות קמח
2 כפות שמן קנולה 
1/4 כפית מלח.- מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם הומוגני.
מחממים מחבת רחבה - רצוי מהסוג שאינו דורש שמן, ומעבירים עליה "ניגוב קל" בעזרת ניייר סופג של שמן 
הכנת הבלינצ'ס:
יוצקים מצקת מהבלילה למחבת החמה, תוך כדי פיזור שווה של הבלילה כשהדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם והחלק העליון מקבל קרום מסירים את הבלינצ'ס מהמחבת- לא הופכים לצד שני כי הבלינצ'ס נכנס לאפייה ואנחנו רוצים אותו גמיש., חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

למלית,  מערבבים יחד:

2 בטטות גדולות מבושלות ומרוסקות
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
1 שקית ערמונים בוואקום קצוצים גס
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
1 כף שמן זית
2 כפות של ירק קצוץ דק: בזיליקום\ אורגנו\ פטרוזיליה

לרוטב :
3 שיני שום מגוררות
4 כפות שמן זית
3 פטריות מגוררות- לא חובה וניתן להחליף בבצל קצוץ
2\1 כוס מים מעורבבים עם כפית קורנפלור
מעט מלח ופלפל
4\1כפית כורכום

להכנת הרוטב:
במחבת קטנה מחממים את התבלינים והשמן יחד מערבבים מוסיפים שום ופטריות או בצל מערבבים לדקה, מוסיפים את המים המעורבבים עם כפית הקורנפלור ומבשלים כ- 2 דקות , מסירים מהאש.

להרכבת הבלינצס:
מניחים על במרכזו של כל בלינצ'ס ( הצד הלא מבושל) כף גדושה מהמלית, מקפלים את הקצוות לצורת מעטפה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, כאשר הצד המקופל כלפי מטה.
עוטפים בעדינות כל מעטפה עם הרוטב ואופים ל- 10 דקות בדיוק בחום של 200 מעלות.