דילוג לתוכן הראשי

גביניות- עוגות שמרים ממולאות בגבינה מתוקה


תקופת התום היא אותה תקופה בה הכל היה באמת נכון, הכל היה טוב, תקופת התום היא אותה תקופה בה דברים נעשו מתוך הרגש ולא מתוך הראש, מתוך מחשבה שכולם מסביב מלאים בטוב.
תקופת התום מזכירה לנו למה אנחנו כאן בעצם, כמה קצר הוא הזמן וכמה מהר הוא חולף וכמה חשוב שנלמד לזהות מה טוב עבורנו בדיוק באותה התקופה כדי שלא נעטוף עצמנו בכל מי שלא נכון, תקופת התום מזכירה צחוק מתגלגל וחופי ים, תקופת התום מזכירה לנו ביס של בצק ריחני מלא בגבינה מתוקה ואבקת סוכר שמקשטת לנו את קצה האף עם הביס הראשון, תקופת התום היא הבסיס למי שאנחנו כיום.
גביניות חמות עם גבינה מתוקה, אבקת סוכר וצלחת פרחונית שהזכירה את תקופת התום.

"הכוכבים אולי דולקים לשווא והחמה בוגדת במרום, האמת היא אולי הכזב, אך אהבתי היא כולה מתום". ( וויליאם שייקספיר )




גביניות ממולאות ריקוטה

לבצק:
4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים+ 1 חלמון
כפית גרידת לימון
130 גרם חמאה מומסת

למלית :
400 גרם ריקוטה
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1 חלבון
3 כפיות של קורנפלור
5 כפות אבקת סוכר

לציפוי: ביצה טרופה
להגשה: אבקת סוכר


ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את הקמח והשמרים, יוצרים גומה ומניחים בה את שאר המרכיבים, לשים היטב את הבצק ( ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה), עד שהבצק אחיד וחלק.
מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או את שנפח הבצק הוכפל .

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית ..

את הבצק שתפח מרדדים על משטח מקומח למלבן ובעזרת סרגל חותכים ריבועים שווים
במרכז כל אחד מניחים כף של מלית גבינה, סוגרים את הריבוע בצורת מעטפה, או בצורת מלבן ארוך ע"י קיפול 2 הצדדים כלפי המרכז, ניתן ליצור חריצים בצד אחד של הקיפול הוא יהיה החלק העליון.
מניחים כל מעטפת גבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ- 20 דקות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים עד שהן מזהיבות כ- 20-25 דקות תלוי בתנור.
מפזרים מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא