תקופת התום היא אותה תקופה בה הכל היה באמת נכון, הכל היה טוב, תקופת התום היא אותה תקופה בה דברים נעשו מתוך הרגש ולא מתוך הראש, מתוך מחשבה שכולם מסביב מלאים בטוב.
תקופת התום מזכירה לנו למה אנחנו כאן בעצם, כמה קצר הוא הזמן וכמה מהר הוא חולף וכמה חשוב שנלמד לזהות מה טוב עבורנו בדיוק באותה התקופה כדי שלא נעטוף עצמנו בכל מי שלא נכון, תקופת התום מזכירה צחוק מתגלגל וחופי ים, תקופת התום מזכירה לנו ביס של בצק ריחני מלא בגבינה מתוקה ואבקת סוכר שמקשטת לנו את קצה האף עם הביס הראשון, תקופת התום היא הבסיס למי שאנחנו כיום.
גביניות חמות עם גבינה מתוקה, אבקת סוכר וצלחת פרחונית שהזכירה את תקופת התום.
"הכוכבים אולי דולקים לשווא והחמה בוגדת במרום, האמת היא אולי הכזב, אך אהבתי היא כולה מתום". ( וויליאם שייקספיר )
גביניות ממולאות ריקוטה
|
לבצק:
4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים+ 1 חלמון
כפית גרידת לימון
130 גרם חמאה מומסת
למלית :
400 גרם ריקוטה
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1 חלבון
3 כפיות של קורנפלור
5 כפות אבקת סוכר
לציפוי: ביצה טרופה
להגשה: אבקת סוכר
|
ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את הקמח והשמרים, יוצרים גומה ומניחים בה את שאר המרכיבים, לשים היטב את הבצק ( ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה), עד שהבצק אחיד וחלק.
מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או את שנפח הבצק הוכפל .
בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית ..
את הבצק שתפח מרדדים על משטח מקומח למלבן ובעזרת סרגל חותכים ריבועים שווים,
במרכז כל אחד מניחים כף של מלית גבינה, סוגרים את הריבוע בצורת מעטפה, או בצורת מלבן ארוך ע"י קיפול 2 הצדדים כלפי המרכז, ניתן ליצור חריצים בצד אחד של הקיפול הוא יהיה החלק העליון.
מניחים כל מעטפת גבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ- 20 דקות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים עד שהן מזהיבות כ- 20-25 דקות תלוי בתנור.
מפזרים מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.