יום רביעי, 10 באוגוסט 2016

סמוסה במלית חומוס‎

ואם ניקח את העולם שלנו ונדמה אותו לכיס, כזה שיכול להכניס את הכל, כזה שיכיל את כל מה שמקיף אותנו.
ואם ניקח את העולם שלנו ונכניס אותו לכיס, כזה שאפשר לסגור ולאטום, כזה שיוודא שכל מה ששלנו  יישמר לעד, ששום דבר לא יוכל לפגוע בו, כזב שישמור עלינו למרות הכל.
ואם ניקח את העולם שלנו ונכניס לתוכו אושר, שמחה, בריאות, אהבה ובעיקר הבנה, אם ניקח את כל אלו ונכניס לעולם שלנו, ונדאג לשמור אותם טוב טוב כמו בתוך כיס.
קצת לפני, קצת לפני שנתמודד עם כל העולם ומה שהוא מביא לנו, נכין לנו כיס ונמלא אותו בכל מה שאנחנו אוהבים ונעטוף אותו בצבעים ונסגור אותו כך שהכל יישמר ולא ייברח גם בימים קשים
סמוסות של אושר בתיק האוכל שלנו, מלאות בחומוס ותבלינים שזורקים אותנו רחוק לארץ אחרת ארץ בה שולט האושר הנצחי.

לבצק הסמוסה:
4 כוסות קמח לבן
6 כפות  שמן קנולה
חצי כפית קימל טחון- כרוויה לא חובה מומלץ מאוד
חצי כפית מלח
4\3 כוס מים תלוי לפי ספיגת הקמח
להכנת הבצק:
לשים הכל בקערה גדולה בעזרת כפות הידיים לבצק אחיד ומבריק, עוטפים בניילון ומניחים במקום קריר לחצי שעה 

למלית:
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים בישול מלא.
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן קנולה
חצי כפית קימל טחון
חצי כפית חומוס
רבע פלפל ירוק חריף קצוץ
רבע כוס כוסברה קצוצה דק עד טחונה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
הכנת המלית:
מועכים את החומוס במזלג .
במחבת מטגנים את הבצל ומוסיפים לו את התבלינים , מערבבים ומוסיפים את החומוס והכוסברה, מערבבים ומצננים צינון מלא לפני המילוי.



הכנת הסמוסה:
מחלקים א הבצק לכדורים בגודל קלמנטינה ומרדדים על משטח מקומח לעיגול דק, חוצים כל עיגול לחצי וכל חצי מגלגלים לקונוס, מהדקים את חיבור הקונוס ממלאים במלית החומוס ומהדקים מעל.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד לצבע מוזהב ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
מגישים לצד רוטב חריף : סלסה \ צ'ילי.