העוגה שכל ביס משאיר חיוך על הפנים ושובל של שוקולד על הפרצוף, העוגה שתמיד כולם מחכים לה ואיכשהו משהו בה, בפשטות שלה גורם לאותו חיוך.
במרוץ הגדול יש ימים טובים ויש קשים יש ימים שפשוט אין כוח לכלום ויש ימים שמצריכים מאתנו לאסוף כוחות כדי להמשיך.
אז החלטנו לשבור שיגרה כי לא צריך לחכות עד ליום ההולדת כדי להתלכלך בשוקולד ומלא מלא סוכריות צבעוניות.
הביס הראשון, הידיים המלוכלכות שלנו, התזכורת הפנימית שלא משנה כמה שנים עברו, עמוק בפנים "כולנו ילדים של החיים.."
עוגת שוקולד:
4 ביצים בטמפ החדר
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קקאו
1+ 3\4 כוסות קמח תופח
1 כוס יוגורט בטעם טבעי
2\1 כוס שמן קנולה.
לציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד מריר
סוכריות צבעונית
ההכנה:
מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר
מוסיפים את השמן בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ואת כוס היוגורט
מוסיפים את הקמח והקקאו וממשיכים להקציף רק עד שהקמח נבלע.
משמנים תבנית עגולה מ"ס 26 ושופכים את הבלילה, אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה - ניתן לבדוק בעזרת קיסם - אמורים לצאת פירורים לחים.
להכנת הציפוי:
מחממים בסיר קטן את השמנת ומוסיפים קוביות שוקולד מריר, מערבבים כל הזמן עד שהשוקולד נמס והציפוי הופך הומוגני, מצננים כמה דקות ושופכים על עוגת השוקולד.
מחכים 5 דקות שהציפוי יתגבש ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות