יום רביעי, 13 במאי 2015

כרוב ממולא בסגנון דרוזי


שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות.
הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.


מצרכים:
1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים
כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי)
כף בהרט
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
חצי כוס אורז
כוס מים
1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ
חצי כפית קינמון
100 גרם חמוציות מיובשות
מיץ מלימון אחד
חצי כפית כורכום
כף בהרט לרוטב
חצי קילו בשר בקר טרי טחון
ההכנה:
חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב
מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות עד שהעלים מתרככים, מסירים בעדינות את הכרוב מהסיר ומפרקים לעלים.
לכל עלה יש "וריד" חלק עבה בראשו, מסירים אותו בעדינות כדי שיקל על גלגול העלה.
בסיר נפרד מניחים כוס מים וחצי כוס אורז, מערבבים, מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש עד שהנוזלים נספגים באורז ( האורז עובר בעצם חצי בישול), מצננים ומעבירים לקערה גדולה.
במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם  כף שמן זית, הבשר הטחון, המלח, הפלפל והבהרט כ- 5 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים לקערת האורז.
מוסיפים גם את הסלרי הקצוץ, חצי מכמות החמוציות המיובשות והקינמון.
מניחים על צלחת עלה של כרוב , מניחים כף נדיבה מהמלית מגלגלים את 2 קצוות העלה כלפי פנים ואז את החלק העליון של העלה, מניחים את העלה המגולגל בסיר רחב כשהחלק הפתוח מופנה כלפי מטה, חוזרים על הפעולה עם שאר העלים והמלית ומניחים אותם בצפיפות.
מפזרים מעל חמוציות. ומכסים במים עד ס"מ מעל גובה הכרוב, מניחים את הסיר על אש גבוהה עד לרתיחה ומנמיכים את האש.
בקערית קטנה מערבבים יחד כף בהרט, 4 כפות שמן זית, כף אבקת מרק, מיץ מלימון שלם, חצי כפית כורכום, שופכים את תכולת הקערית מעל הממולאים, מכסים את הסיר חלקים ומבשלים בחום נמוך כ- 40 דקות עד שכמעט ולא נשארים נוזלים והרוטב מצטמצם.







תגובה 1:

  1. יופי של מתכון. יופי של תצלומים ויופי של הוראות הכנה. יישר כוח!

    השבמחק