יום רביעי, 6 במאי 2015

חלת זעתר


קולעת, קולעת צמה בשיער, קולעת חלות טריות בכל סופ"ש כמעט... קולעת בתחושות פנימיות שאף פעם לא משקרות, ולכל קליעה הקסם המיוחד רק לה וכל קליעה אומרת משהו אחר. קליעה עגולה קליעה מסובכת, או פשוטה, אבל אחת האהובות עלי היא קליעת שתי וערב, משהו בתנועה של הקליעה הזאת מזכיר את החיים, פעם אתה למטה ופעם אתה למעלה, פעם מרגיש בחוץ ופעם מרגיש חלק ממשהו גדול. הוא הוציא את החלות מהתנור, ריח של לחם חם עם זעתר התפזר בכל הבית, הן היו מבריקות ושוב הזכירו לי שקליעה כזאת של חלה היא כמו החיים, פעם אנחנו למטה פעם למעלה אבל בסוף אנחנו יוצרים אחד שלם






לחלה:

קילו קמח לבן רגיל
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
1 כף גדושה סוכר- רצוי חום
רבע כוס שמן זית, או 50 גרם חמאה מומסת.
1 ביצה טרופה
3 כפות זעתר טחון
1 כף שטוחה של מלח
לציפוי: ביצה טרופה , זעטר טחון עם שומשום
ההכנה:
מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים, יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן( או החמאה ), הביצים הטרופות, הזעתר והמלח, לשים יחד לבצק גמיש( אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עד להכפלת הנפח.
לשים שוב את הבצק , מחלקים את הבצק וקולעים חלות ( ישנם הרבה סרטים ביוטיוב המסבירים דרכים קלות לקליעת חלה).
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חלה בביצה טרופה ומפזרים זעתר טחון
 ומתפיחים כחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה בינונית
מיד לאחר האפייה לעטוף את החלות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.





2 comments:

  1. החלות נראות מדהים!
    שאלה לגבי המתכון - ביצה אחת לקילו קמח זה מספיק?
    אלדד

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה, כן ביצה אחת מספיקה

      מחק