דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינה מושחתת עם סניקרס



לקראת שבועות  הכנתי עבור חברת  "תנובה"עוגת גבינה אפויה ומושחתת.
עוגה שתגרום לכל האורחים לחכות לה, עוגה שממש פשוט להכין אותה, כזאת שפורסים ומגלים בתוכה הפתעות בצורת סניקרס .  את העוגה צילמנו יחד חברת תנובה וצוות הפקה מדהים מה שיצר יחד יום מרגש שבסופו הכנתי את העוגה הזאת:)

כמה טיפים חשובים לאפיית העוגה:
* לא להקציף יותר מידי את החלבונים רק לקצף רך כך העוגה לא תצנח
* לאפות את העוגה בחום נמוך של 150 מעלות כשבתחתית התנור יש להניח תבנית עם מים ליצירת אדים
*להשאיר את העוגה לפחות שעה בתנור לאחר האפייה ולהתאפק לא לפתוח את דלת התנור:)

בתחתית המתכון ממתין לכם סרטון עם כל השלבים להכנת העוגה:


עוגת גבינה מושחתת עם סניקרס:

לעוגה בקוטר 26-  שימו לב העוגה רצוי להכין את העוגה יום מראש כדי שתהיה לפחות לילה במקרר.
חבילת בישקוטי: וניל\ קקאו- וניל
כוס וחצי חלב
2
חטיפי סניקרס בגודל מלא

לעוגה:
1
מיכל שמנת חמוצה 15% 
500
גרם גבינה לבנה
1
שקית פודינג וניל
3
כפות מחוקות קורנפלור
5
ביצים
1
כוס סוכר
500 גרם גבינת כנען
לציפוי : 2 גביעים של שמנת חמוצה- רצוי "שמנת של פעם"
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם בוטנים גרוסים מסוכרים
50 גרם שוקולד מריר מגורר
2 חטיפי סניקרס חתוכים לקוביות
  ההכנה:
 .1
מחממים תנור ל- 150 מעלות
 .2
משמנים קלות תבנית אפייה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה
. 3
טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, חותכים 2 חטיפי סניקרס לקוביות ומפזרים על הבישקוטי
.  4 מפרידים את החלבונים והחלמונים ל- 2 קערות: בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף- לא נוקשה מידי.
5
.בקערה שנייה מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים עם גבינת הכנען ואז מוסיפים את כל שאר החומרים של העוגה.
 .6
מקפלים בעזרת לקקן בתנועות של המספר 8-את שתי התערובות למסה אחידה ושופכים לתוך התבנית.
 7
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 בין שעה לשעה ועשרים- להתאפק ולא לפתוח את התנור, בסיום  האפייה משאירים את העוגה בתנור הסגור לשעה נוספת.
8.  מצננים את העוגה מעט
9.מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר, מצפים את החלק העליון של העוגה, ומפזרים בוטנים מסוכרים, שוקולד מריר וסניקרס.

10. מצננים את העוגה ללילה במקרר .פורסים את העוגה ונהנים לגלות את ההפתעות שבתוכה .  שיהיה חג שמח

לינק לסרטון המדגים איך מכינים את העוגה: 


https://www.youtube.com/embed/qfvINcGU2yQ
\






בנוסף  מצורף לינק לאתר של  תנובה בה תוכלו למצוא עוד סרטוני הדרכה לעוגות ומתכונים לחג:



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה