לקראת שבועות הכנתי עבור חברת "תנובה"עוגת גבינה אפויה ומושחתת.
עוגה שתגרום לכל האורחים לחכות לה, עוגה שממש פשוט להכין אותה, כזאת שפורסים ומגלים בתוכה הפתעות בצורת סניקרס . את העוגה צילמנו יחד חברת תנובה וצוות הפקה מדהים מה שיצר יחד יום מרגש שבסופו הכנתי את העוגה הזאת:)
כמה טיפים חשובים לאפיית העוגה:
* לא להקציף יותר מידי את החלבונים רק לקצף רך כך העוגה לא תצנח
* לאפות את העוגה בחום נמוך של 150 מעלות כשבתחתית התנור יש להניח תבנית עם מים ליצירת אדים
*להשאיר את העוגה לפחות שעה בתנור לאחר האפייה ולהתאפק לא לפתוח את דלת התנור:)
בתחתית המתכון ממתין לכם סרטון עם כל השלבים להכנת העוגה:
עוגת גבינה מושחתת עם סניקרס:
לעוגה בקוטר 26- שימו
לב העוגה רצוי להכין את העוגה יום מראש כדי שתהיה לפחות לילה במקרר.
חבילת בישקוטי: וניל\ קקאו-
וניל
כוס וחצי חלב
2 חטיפי סניקרס בגודל מלא
כוס וחצי חלב
2 חטיפי סניקרס בגודל מלא
לעוגה:
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
500 גרם גבינה לבנה
1 שקית פודינג וניל
3 כפות מחוקות קורנפלור
5 ביצים
1 כוס סוכר
500 גרם גבינת כנען
לציפוי : 2 גביעים של שמנת חמוצה- רצוי "שמנת של פעם"
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם בוטנים גרוסים
מסוכרים
50 גרם שוקולד מריר מגורר
2 חטיפי סניקרס חתוכים
לקוביות
ההכנה:
.1 מחממים תנור ל- 150 מעלות
.2 משמנים קלות תבנית אפייה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה
. 3 טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, חותכים 2 חטיפי סניקרס לקוביות ומפזרים על הבישקוטי
.1 מחממים תנור ל- 150 מעלות
.2 משמנים קלות תבנית אפייה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה
. 3 טובלים בישקוטי בחלב ומרפדים את תחתית התבנית, חותכים 2 חטיפי סניקרס לקוביות ומפזרים על הבישקוטי
. 4 מפרידים את
החלבונים והחלמונים ל- 2 קערות: בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף- לא
נוקשה מידי.
5.בקערה שנייה מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים עם גבינת הכנען ואז מוסיפים את כל שאר החומרים של העוגה.
.6 מקפלים בעזרת לקקן בתנועות של המספר 8-את שתי התערובות למסה אחידה ושופכים לתוך התבנית.
7 מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 בין שעה לשעה ועשרים- להתאפק ולא לפתוח את התנור, בסיום האפייה משאירים את העוגה בתנור הסגור לשעה נוספת.
8. מצננים את העוגה מעט
9.מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר, מצפים את החלק העליון של העוגה, ומפזרים בוטנים מסוכרים, שוקולד מריר וסניקרס.
5.בקערה שנייה מערבבים במטרפה ידנית את החלמונים עם גבינת הכנען ואז מוסיפים את כל שאר החומרים של העוגה.
.6 מקפלים בעזרת לקקן בתנועות של המספר 8-את שתי התערובות למסה אחידה ושופכים לתוך התבנית.
7 מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים, אופים את העוגה בחום של 150 בין שעה לשעה ועשרים- להתאפק ולא לפתוח את התנור, בסיום האפייה משאירים את העוגה בתנור הסגור לשעה נוספת.
8. מצננים את העוגה מעט
9.מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר, מצפים את החלק העליון של העוגה, ומפזרים בוטנים מסוכרים, שוקולד מריר וסניקרס.
10. מצננים את העוגה ללילה
במקרר .פורסים את העוגה ונהנים לגלות את ההפתעות שבתוכה . שיהיה חג שמח
לינק לסרטון המדגים איך מכינים את העוגה:
https://www.youtube.com/ embed/qfvINcGU2yQ
לינק לסרטון המדגים איך מכינים את העוגה:
https://www.youtube.com/
\
בנוסף מצורף לינק לאתר של תנובה בה תוכלו למצוא עוד סרטוני הדרכה לעוגות ומתכונים לחג: