הטעם עושה את הכל הריח הוא זה שמלווה אותו, הבוקר שהתחיל מוקדם, בצק הגבינה שלשתי והכנסתי למקרר, החציל שהוא קלה ושפיזר ריח בכל הבית.
הצורה של המאפים שהגיעה באותו הרגע שבו רידדתי את הבצק.
הציפוי שהוא מרח באדיקות על המאפים, הזעתר שהוא פיזר.
המאפים השחומים שעשו את דרכם לשולחן החג שלנו, אלו שכ"כ קשה להספיק לנשנש, חגים הם זיכרונות, זיכרונות של משפחה, של צחוק, של שולחן חג לבן בגינה, של כתר פרחים לבן שאמא מכינה לי כל חג, זיכרונות של טעם.. שיהיה חג שמח!
רכיבים:
1 גביע של גבינה לבנה 5% ( 250 גרם)
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
200 גרם חמאה רכה
3 כוסות קמח תופח
1 כפית שטוחה מלח
1 גביע של גבינה לבנה 5% ( 250 גרם)
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
200 גרם חמאה רכה
3 כוסות קמח תופח
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
חצי כפית מלח
1 ביצה טרופה לציפוי.
2 כפות זעתר טחון לציפוי
להכנת הבצק:
לשים הכל לבצק אחיד לפי הסדר הבא: גבינות, ביצה, מלח, חמאה ואח"כ הקמח
מקררים את התערובת במקרר כחצי שעה.
למלית:
250 גרם גבינה ללא טעם ( כנען\ טוב טעם)
1 חציל קלוי מקולף ומסונן מנוזלים
חצי כוס עלי אורגנו טריים או כפית אורגנו יבש
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור גרוס
ההכנה:
לאחר קירור הבצק מחלקים את הבצק ל- 2, מרדדים כל חלק בצק לעלה מלבני עד כמה שאפשר על משטח מקומח. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ומשתדלים ששני חלקי הבצק יהיו שווים בגודלם עד כמה שאפשר.
מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים הכל על עלה אחד, מכסים בעלה הבצק השני ומהדקים בעדינות עם קצוות האצבעות.
בעזרת סכין חדה או גלגלת חותכים רצועות ברוחב של 2-3 ס"מ.
כל רצועה מסלסלים מעט בזהירות עם המלית ומגלגלים למעיין "שושנה". מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט זעתר טחון.
אופים בחום של 180 מעלות עד שהמאפים משחימים – בערך -25 דקות .מגישים חם לצד גבינות וסלט.