יום שלישי, 31 במרץ 2015

קציצות בקר וזוקיני עם ממרח ארטישוק וממרח גזר ולימון כבוש

צבעים של חג הם אלו שמרכיבים את שולחנות החג שלנו, צבעים של חג הם אלו שעושים ארוחה יותר מעניינת ופחות משעממת, צבעים של חג הן אלו שבחרנו לקשט איתם את צלחת ליל הסדר שלנו.
אני רציתי צלחת בצבע אחד, הוא רצה בצבע אחר, אני ראיתי ציור מסוים על הצלחת, הוא ראה ציור אחר, הרגע בו כל אחד מאתנו לקח צלחת וסידר את המנה בדרכו שלו לפי הציור שיש לו בראש, הרגע בו עמדו כמה צלחות על השולחן כל אחת עם צילחות אחר של אותה המנה, הרגע בו לימונים, פלפלים ושאר ירקות נחתכו דק דק על מנת לצייר את אותו ציור על הצלחת, הרגע בו הבנו שלא באמת משנה מי סידר את המנה, הדרך לשם היא מה שעשתה את המנה למיוחדת  בעיניים שלנו, הרגע בו צחקנו והבנו כמה אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים, הצלחת הצבעונית של תיק אוכל עם מנה צבעונית שתגרום לכל השולחן לחייך.
חג שמח J




לממרח הארטישוק:
8 לבבות ארטישוק מבושלים במים חמים ומסוננים מהם
רבע כוס של בזיליקום או פטרוזיליה
3 שיני שום רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון

לממרח הגזר:
6 גזרים קלופים ומבושלים
2 שיני שום
כפית שטוחה של סחוג אדום או פלפל צי'לי גרוס
5 פרוסות של לימון כבוש
3 כפות שמן זית
מעט מלח- לבדוק טעמים
פלפל שחור
חצי כפית של כרוויה ( קימל טחון)

הכנת הממרחים:
טוחנים כל ממרח בנפרד, מתקנים טעמים של מלח \ פלפל ושומרים בקופסא אטומה במקרר

לקציצות:
קילו בשר בקר טחון
חצי חבילה של פטרוזיליה קצוצה דק
3 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי (כולל העלים) קצוץ
2 בצלים קצוצים דק- יש לסחוט אותם ביד לאחר הקיצוץ להוצאת הנוזלים
3 זוקיני ( אם לא מוצאים ניתן להחליף בקישואים) גדולים מגוררים וסחוטים מנוזלים
ביצה אחת
3 כפות קמח מצות/ קמח תירס
כף שטוחה של כמון
כף של פפריקה
כפית שטוחה של זנגביל
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
כף שטוחה של בהרט
הכנת הקציצות:
מערבבים בקערה רחבה את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים קציצות עגולות וקצת שטוחות ומניחים על מגש מקומח מעט בקמח מצה/ קמח תירס במקרר ל- 20 דקות.
מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק עד להשחמה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.

להגשה:
מניחים על כל צלחת כ- 3 קציצות ותלולית ממרח הגזר וממרח הארטישוק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה