דילוג לתוכן הראשי

קציצות בקר וזוקיני עם ממרח ארטישוק וממרח גזר ולימון כבוש

צבעים של חג הם אלו שמרכיבים את שולחנות החג שלנו, צבעים של חג הם אלו שעושים ארוחה יותר מעניינת ופחות משעממת, צבעים של חג הן אלו שבחרנו לקשט איתם את צלחת ליל הסדר שלנו.
אני רציתי צלחת בצבע אחד, הוא רצה בצבע אחר, אני ראיתי ציור מסוים על הצלחת, הוא ראה ציור אחר, הרגע בו כל אחד מאתנו לקח צלחת וסידר את המנה בדרכו שלו לפי הציור שיש לו בראש, הרגע בו עמדו כמה צלחות על השולחן כל אחת עם צילחות אחר של אותה המנה, הרגע בו לימונים, פלפלים ושאר ירקות נחתכו דק דק על מנת לצייר את אותו ציור על הצלחת, הרגע בו הבנו שלא באמת משנה מי סידר את המנה, הדרך לשם היא מה שעשתה את המנה למיוחדת  בעיניים שלנו, הרגע בו צחקנו והבנו כמה אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים, הצלחת הצבעונית של תיק אוכל עם מנה צבעונית שתגרום לכל השולחן לחייך.
חג שמח J




לממרח הארטישוק:
8 לבבות ארטישוק מבושלים במים חמים ומסוננים מהם
רבע כוס של בזיליקום או פטרוזיליה
3 שיני שום רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון

לממרח הגזר:
6 גזרים קלופים ומבושלים
2 שיני שום
כפית שטוחה של סחוג אדום או פלפל צי'לי גרוס
5 פרוסות של לימון כבוש
3 כפות שמן זית
מעט מלח- לבדוק טעמים
פלפל שחור
חצי כפית של כרוויה ( קימל טחון)

הכנת הממרחים:
טוחנים כל ממרח בנפרד, מתקנים טעמים של מלח \ פלפל ושומרים בקופסא אטומה במקרר

לקציצות:
קילו בשר בקר טחון
חצי חבילה של פטרוזיליה קצוצה דק
3 שיני שום כתושות
1 גבעול סלרי (כולל העלים) קצוץ
2 בצלים קצוצים דק- יש לסחוט אותם ביד לאחר הקיצוץ להוצאת הנוזלים
3 זוקיני ( אם לא מוצאים ניתן להחליף בקישואים) גדולים מגוררים וסחוטים מנוזלים
ביצה אחת
3 כפות קמח מצות/ קמח תירס
כף שטוחה של כמון
כף של פפריקה
כפית שטוחה של זנגביל
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
כף שטוחה של בהרט
הכנת הקציצות:
מערבבים בקערה רחבה את כל מרכיבי הקציצות, יוצרים קציצות עגולות וקצת שטוחות ומניחים על מגש מקומח מעט בקמח מצה/ קמח תירס במקרר ל- 20 דקות.
מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק עד להשחמה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.

להגשה:
מניחים על כל צלחת כ- 3 קציצות ותלולית ממרח הגזר וממרח הארטישוק

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא