יום רביעי, 18 במרץ 2015

מאפינס פרג וציפוי שוקולד


"קחי עוד קצת תה," אמר הארנב לאליס, בלבביות רבה.

"
עוד לא לקחתי כלום", ענתה אליס בקול נעלה: "אז איך אני יכולה לקחת יותר?""את רוצה להגיד שאת לא יכולה לקחת פחות," אמר הכובען: "קל מאוד לקחת יותר מלא כלום." (  לואיס קרול).

והוא צדק, אי אפשר לקחת פחות וקל יותר לקחת יותר מלא כלום וקל יותר להעניק יותר מאשר להתחיל להעניק פחות וקל יותר להיות אמיתי ולהמשיך כאילו כלום וקל יותר להסתכל בעיניים ולדעת שיש דברים שחולפים ויש דברים שהם לעד.
החיים הם לא שחור ולבן ויש גם את האמצע, את אותה נקודה מרככת שבה אנחנו לומדים לא להפסיק להעניק אלא הפוך, להמשיך ואף יותר עד שמי שממול יוכל להכיל את הכל,  כי " קל יותר לקחת יותר מלא כלום" ויש רגעים בהם השחור והלבן מתערבבים יחד ויוצרים נקודות, נקודות שעברנו, נקודות שמזכירות דברים טובים וגם לא, נקודות למחשבה, נקודות שמסמלות עוד דרך שאנחנו סוללים יחד,  אפיתי, ציננתי, מזגתי מעל הכל שוקולד, מעדיפה לתת יותר.


מאפינס פרג וציפוי שוקולד
מתכון ל- 12 יחידות

3 ביצים בטמפ' החדר
1 כוס סוכר
100 גרם פרג טרי טחון מעורבב עם 3 כפות שקדים טחונים
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס חלב\ מיץ תפוז
120 גרם חמאה מרוככת
כפית תמצית וניל
חצי כפית גררת לימון


לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם 3 כפות חלב\ מים.

ההכנה:
מקציפים יחד את הסוכר והחמאה כ- 3 דקות ומוסיפים את הביצים אחת אחת עד להומוגניות, מוסיפים את תמצית הווניל וגררת הלימון, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים ( חלב\ מיץ תפוז) ולאחר מכן את הפרג והשקדים הטחונים.
מפסיקים להקציף ובעזרת כף מבליעים את הקמח התופח לתוך הבלילה- מקפידים שלא לבחוש יותר מידי.
מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון או לכוסיות נייר לאפייה.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.
מוציאים מהתנור וממיסים את השוקולד עם החלב, מקשטים את המאפינס בשוקולד.
ניתן לשמור עד 3 ימים במקום מוצל- אין צורך במקרר.