יום שלישי, 3 במרץ 2015

כוסיות שוקולד פריכות במלית פרג ושוקולד




מישהו שלח לי מתנות קטנות, במהלך החיים אנחנו מקבלים הרבה "מתנות קטנות" מתנות שהופכות משמעותיות בחיים שלנו, מתנות כאלו שהשאירו אחריהן זיכרונות טובים, מתנות שלימדו אותנו שיעורים בחיים, מתנות שגרמו לנו לשבור חומות אישיות ולבטוח שוב, מתנות שנשארות רק ביננו.

כמו כל מתנה בחיים רצינו לשמור עליה, על המתנה המיוחדת שלנו, אז בחג בו נהוג לחלק מתנות מתוקות, זו הדרך שלנו להגדיר מתנה מתוקה, כזאת שעוטפת את הכל באחד שלם, אז עטפתי את הבצק, עטפתי את הכל בצורה עגולה, בלי פינות, עטפתי את הכל שישמור על כל המתוק שלא יברח לעולם.
לבצק פריך שוקולד:
1.5 כוסות קמח
1 ביצה
רבע כוס חלב
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
120 גרם חמאה רכה
2 כפות קקאו

במעבד מזון או לישה ידנית ללוש עד לבצק אחיד ולהניח עטוף בניילון במקרר לחצי שעה, לאחר מכן לרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ על משטח מקומח , לקרוץ עיגולים ולהניח בכל שקע.

למלית הפרג:
100 גרם פרג טרי טחון, חצי כוס חלב, כפית תמצית וניל, 4\3 כוס סוכר, 20 גרם חמאה.
ההכנה: לבשל הכל בסיר על אש קטנה , להסיר מהאש ולצנן לפני השימוש.

מסת השוקולד:
חצי כוס חלב, 2 כפות שמן, חצי כוס סוכר, 100 גרם שוקולד מריר מומס, 2 כפות קקאו, 3 כפות קמח תופח, לערבב הכל יחד למסה אחידה.


לציפוי\ קישוט: אגוזי לוז מסוכרים או דובדבני אמרנה.



הרכבת הקינוח.
בתבנית שקעים ממתכת להניח עיגול בצק פריך, מעליו לשטח כפית ממלי הפרג ומעל לכסות בעדינות עם מלית השוקולד- לשים לב לא לעבור את גבול הבצק הפריך.
מעל לצפות באגוזי לוז מסוכרים או לנעוץ בכל מאפה דובדבן אמרנה.

לאפות בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות ב- 180 מעלות ולצנן מחוץ לתנור.