יום חמישי, 26 במרץ 2015

כדורי שוקולד לפסח במלית דובדבן עטופים בשוקולד ואגוזי לוז


 עיגולים של שמחה, עיגולים של שמחה באים בשעות שונות, בזמנים שונים, עיגולים של שמחה באים בצורה של בשורות טובות, של תקווה שמתגנבת ללב, של מאבק קשה בו  עומדים בגבורה, עיגולים של שמחה מופיעים בבוקר לפני שמתחילים לצלם עם הקפה הראשון, עיגולים של שמחה באים מאור ראשון של בוקר, מטבע ירוק ורגליים יחפות בשדה ענק, עיגולים של שמחה באים מתוך סודות משותפים שרק אנחנו חולקים, עיגולים של שמחה בטעם שוקולד וקפה מפוזרים על השולחן שלנו, עיגולים של שמחה עטופים ומתחבאים בתוך הר של אגוזי לוז, רק מחכים שנבחין בהם.





כדורי שוקולד לפסח במלית דובדבן וציפוי שוקולד \ אגוזי לוז מסוכרים
300 גרם עוגיות יין של פסח מרוסקות \ טחונות
100 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה
3 כפות ליקר קפה- מומלץ לא חובה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קקאו
1 כפית קפה נמס מגורען
2\1 כוס חלב או חלב קוקוס

למלית
 כוס של דובדבנים משומרים ללא הנוזלים
חצי כוס סוכר

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
כוס אגוזי לוז מסוכרים קצוצים\ טחונים

ההכנה:
מבשלים בסיר קטן את הדובדבנים עם הסוכר עד לצמצום הנוזלים , מערבבים מידי פעם מצננים ומסננים מהנוזלים שנשארו.
בסיר ממיסים יחד את החמאה, השוקולד, החלב, הליקר, תמצית הווניל, הקקאו והקפה, מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות המרוסקות, מערבבים היטב בכף עץ ואח"כ בעזרת כף היד.
לוקחים כמות של כף מהעיסה יוצרים כדור משטחים מעט ממלאים בדובדבן אחד, סוגרים את הכדור, מגלגלים ומניחים על מגש, חוזרים על הפעולה עם כל העיסה ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
לאחר חצי שעה ממיסים את השוקולד המריר עם השמן- אפשר בעזרת המיקרוגל בפולסים של 20 שניות כל פעם ואז לערבב. כשהשוקולד נמס מוציאים את הכדורים הקפואים וטובלים אותם בשוקולד החם, המגע של הכדור הקפוא עם השוקולד החם יצור ציפוי קראנצ'י לכדור השוקולד.
לאחר ציפוי השוקולד מגלגלים באגוזי הלוז המסוכרים ושומרים בקופסא אטומה במקרר.
חג שמח!