יום רביעי, 11 במרץ 2015

צינורות פסטה צבעוניים ממולאים גבינה ברוטב עגבניות


 "
She combs her hair
 
She's like a rainbow
 
Coming colors in the air
 
Oh, everywhere
 
She comes in colors"(rolling stones)

מיק ג'אגר שר ברקע והזכיר לי לרגע כמה הכל יכול להיות צבעוני, כמה אושר יכולים להפיץ צבעים, את העובדה  שקשת צבעונית מגיעה מהצפה של שמחה.
אוטוטו נגמר החורף וכל הצבעים של הטבע מתחילים להציץ החוצה, קניתי צינורות חלולים, צינורות שחייבים למלא כדי שבפנים ירגיש לי שלם, אז קניתי צינורות צבעוניים, צינורות של פסטה בשלל צבעים, רציתי מנה שתזכיר לי את הקשת, רציתי מנה שתמלא לנו את החדר בצבעים ושמחה, סידרתי את הצינורות בתבנית, צינורות של צבע שטובעים ברוטב אדום וטרי, אין יותר שמח מזה, ידעתי שאחרי האפייה הצבעים כבר לא יישארו אותו הדבר, אחרי  האפייה הריח בחדר כבר הפיץ שמחה, זה לא באמת שינה לנו מה היה הצבע של המנה אחרי האפייה, ככה אנחנו אוהבים את זה בטוחים שגם אתםJ.



צינורות פסטה ממולאים גבינה אפויים ברוטב עגבניות

חבילה של פסטה בצורת צינורות רחבים וקצרים ( בערך באורך של שליש מקנלוני)
למלית:
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה לבנה
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
3 שיני שום כתושות
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
2 כוסות של עגבניות תמר או שרי טחונות עם 3 שיני שום ורבע כוס עלי בזיליקום
מלח
פלפל שחור גרוס
כף פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
4\3 כוס מים
4 כפות שמן זית.

לציפוי 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת.

ההכנה:
מערבבים יחד את כל חומרי המלית וממלאים את צינורות הפסטה- מומלץ להיעזר בשקית זילוף.
משמנית תבנית אפייה עמוקה בשמן זית.
מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ושופכים כחצי מהרוטב לתבנית האפייה, מסדרים את צינורות הפסטה האפויים צמודים אחד לשני ומכסים אותם בשאר הרוטב- הם אמורים להיות מכוסים ברוטב אם יש צורך מדללים בעוד מעט מים.
עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, מוציאים מהתנור ובעזרת מזלג בודקים שצינורות הפסטה התרככו, מפזרים גבינת פרמז'ן מעל ומכניסים שוב לתנור להשחמה ללא נייר האלומיניום ל- 10 דקות נוספות או עד דרגת ההשחמה שאוהבים.
מגישים עם שמחה בלב.