יום רביעי, 9 בינואר 2013

פאי פרג


החלק שמשלים את החסר, לכל אחד יש את אותו החלק שאיתו הוא מרגיש שלם,  אותו דבר בחיים שהוא מרגיש שמאזן אותו , אותו אחד שגורם לו להרגיש שלם, כך זה מרגיש גם בכל פאי שאני אופה, הצורה העגולה יוצרת סוג של שלמות, מעגל המכיל מתוק בתוכו, החתיכה הראשונה שנפרסת ויוצאת מהמעגל מזכירה לי תמיד מכמה חלקים מורכבים החיים שלנו ואיך כל חלק יוצר שלמות.
חורף וקר, וזה הזמן בדיוק להוציא תבנית עגולה ולהכניס לתוכה דברים מתוקים, אני אוהבת את פריכות הבצק ליד הקפה, הוא אוהב פרג, פאי שנוצר מכל הדברים הקטנים שיוצרים יחד הרגשת שלמות, פאי פרג עם צימוקים ושקדים, מונח על משטח כבד בחוץ אפור וגשום בפנים ערבוב של כל הצבעים האלו צבעים כהים שנכנסים לתבנית אחת ויוצרים שילוב בין לבן לשחור שילוב חורפי מתוק.





לבצק:
4 כוסות קמח פחות 3 כפות מתוך הארבע
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
250 גרם חמאה או מחמאה
1/2 כפית אבקת אפייה
2ביצים
כפית גרידת לימון.

למלית הפרג:
1+1/2 כוס סוכר
1+1/2 כוסות חלב ( או מים)
3+1/2 כוסות פרג טחון
כפית גרידת לימון
1/2 כוס צימוקים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שבבי שקדים קלופים
50 גרם חמאה  או מחמאה
1 תפוח עץ\ או אגס מגוררים

ההכנה:
להכנת המלית:
לחממם חלב+חמאה+סוכר וגרידת לימון, כשהכול חמים להוסיף את הפרג ולערבב עד שהוא סופג את הנוזלים, להסיר מהאש ולהוסיף את הצימוקים , השקדים וגרידת התפוח.
להניח בצד ולהתחיל עם הכנת הבצק:
יש לערבב יחד את חומרי הבצק- יש לשים לב לא ללוש יותר מידי רק עד לאחדות של הבצק- לאחר מכן להניח בקירור רבע שעה.
לאחר מכן יש לחלק אותו ל- 2 , על נייר אפייה מקומח יש לרדד חצי מהבצק ולהעבירו לתבנית הפאי – להדק טוב את השוליים ולהכניס את התבנית עם הבצק למקפיא לרבע שעה.
את החצי השני של הבצק יש לרדד על נייר אפייה או על משטח מקומח ולחתוך בעזרת סכין לרצועות  ברוחב של 3 ס"מ בערך.
אופים את קלתית הבצק בחום של 180 מעלות ל- 10 דקות, לאחר מכן מוציאים אותה מוסיפים את מלית הפרג ומסדרים את רצועות הבצק מעל המלית.
מברישים בביצה ואופים  בין 20-30 דקות בחום של 180 מעלות, מומלץ לפזר אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.