יום שני, 21 בינואר 2013

טיול קולינרי למעלות תרשיחא


זהו סיפור על נסיעה ליום של כייף וטבע זהו סיפור על דרך שהובילה אותנו למקום קטן ומקסים, זהו סיפור על בחור שהלך עם האהבה שלו עד הסוף, בחור שכ"כ אוהב גלידה שהחליט לעשות אותה כל היום, זהו סיפור שמתחיל בכפר קטן ליד פירנצה שם עושים גלידה בבוקר ומנגנים בערב, יד אחת מנגנת והיד השנייה יוצרת טעמים, כך לומדים לעשות גלידה, שתי אהבות מוזיקה וגלידה שמתחברות לאחד, את האהבות האלו הוא החזיר לארץ, שוק מעלות תרשיחא ממש מול הכיכר יושבת לה "בוזה", בוזה???? גלידה בערבית, אדם יליד סאסא ועלאא יליד תרשיחא חברו יחד והקימו מקום מעוצב ומקסים וגלידות משובחות וצבעוניות, טעמים שמשתנים בהתאם לעונות ובהתאם לפירות הצבעוניים שמוכרים בשוק למטה.
 









אז בחרנו !
בחרנו לעשות מה שאנחנו אוהבים, בחרנו להיות מאושרים, בחרנו בדברים שעושים לנו טוב, לבשל לעצב, לצלם, לטעום, לצחוק, לכתוב והכי חשוב לעשות מה שאנחנו אוהבים.
השמש, הכביש, הירוק מסביב, הוא נוהג ואני מהופנטת מההרים את בוקר השנה שלנו חגגנו בצורה צבעונית דווקא בחורף אין דבר טעים יותר מגלידה ובינינו מי לא אוהב גלידה?




טעמנו כמעט מהכול ואין טעם מומלץ, הכל מומלץ! , את השעות שאחרי העברנו במסעדה צרפתית מקומית בשם "אלומה" לשם הגענו לאחר שיחה בחנות הגלידה בה סיפרו לנו אדם ועלאא שעלאא הוא הבעלים של מסעדה צרפתית כפרית ממש כמה דקות ליד.
מצאנו את הפינה המושלמת השולחן הכפרי המזמין, החלון הרחב וקרני השמש שהתרככו מהוילון ויצרו אור נעים שהתפזר על כל השולחן, העיצוב שגרם לנו להרגיש כמו בכפר צרפתי, המנות המוקפדות, היין המשובח והיחס, היחס החם שהופך את כל החוויה הקולינרית במסעדה לחוויה גלילית מושלמת.
ביום הזה בחרנו ליהנות!