יום שלישי, 1 בינואר 2013

טירמיסו


שנה עוברת מהר, משפט שאנו נוהגים לומר בסיומה של כל שנה, לאורך השנה נדמה שהזמן עובר לאט ואז מגיע הרגע שבו מתחלפים המספרים, הרגע שבו אנו מבינים שהנה עברה לה עוד שנה, לאלו שחוגגים סילבסטר ולאלו שלא, לאלו שמתרגשים כשהשעון יראה חצות ולאלו שפשוט רוצים משהו מתוק, משהו מתוק אבל עם טוויסט קטן של ברנדי משובח או קפה." טירמיסו ילדים" כך היינו קוראים לו כשהיינו קטנים, כשגדלנו הוסיפו לו את האלכוהול.
לאלו שמבינים שגם בכמה דקות אפשר להכין קינוח כייפי, לאלו שיודעים שבשביל גביע כזה של קינוח צריך להכין 2 כפיות.
לאלו שמאלתרים ברגע האחרון, לאלו שרוצים שלצד השני יהיה רק מתוק בחיים, אבל עם טוויסט, השוני שעושה את כל ההבדל.
הטירמיסו שהחליט לבחור בשוקולד ולשנות צבע, טירמיסו שוקולד, קפה וברנדי, כל מילה נוספת מיותרת, שכל השנה תהיה בדיוק כזאת.






 לתבנית בקוטר 24-26  או ל- 4 כוסות אישיות
 
4 כפות קפה מגורען
1/3 כוס של ברנדי או ליקר קפה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1  חבילה של פודינג שוקולד
1 כוס חלב
 300 גרם גבינת מסקרפונה או גבינה לבנה 9%
60גרם שוקולד מריר משובח
4 כפות חלב
חבילה של בישקוטים
1 כוס מים רותחים
ההכנה:
  1. מקציפים יחד שמנת מתוקה+ כוס חלב+פודינג שוקולד ומוסיפים 2 כפות של ברנדי מתוך 1/3 הכוס הרשומה, מקציפים לתוך התערובת את גבינת המסקרפונה או הגבינה הלבנה.
  2. בקערית מערבבים את כוס המיס הרותחים+ 1 כף קפה מגורען עם הברנדי, או ליקר הקפה ואז מצננים
  3.  מניחים בכל כוס\ גביע  מעט מקרם השוקולד, מפזרים 1/2 כפית של קפה מגורען על הקרם.
  4. טובלים 3 בישקוטים בקפה עם הברנדי ומניחים על הקרם- ניתן לשבור את הבישקוטי כדי להתאימו לגביע- זה לא חייב להיות בצורה מסודרת.
  5. מכסים בעוד קרם שוקולד קפה ומעט גרגירי קפה מגורען
  6. ממיסים את השוקולד המריר עם 4 כפות החלב ומפזרים בעזרת כפית על המלית, נועצים בישקוטי נוסף לקישוט ומכניסים למקרר לפחות ל:3  2 שעות לפני ההגשה.