יום שני, 7 בינואר 2013

לזניה

יש טעמים שרק משתבחים, יש מאכלים שאוטומטית נכנסים לרשימת המאכלים האהובים, הריח של משהו טוב שנאפה בתנור, המראה שלה שהיא יוצאת מהתנור, הטעם, טעם הילדות הכול כך מוכר, טעם שלא שוכחים, אוכל שמגיע עם סיפור, לזנייה צבעונית קצת מתקתקה, לזניית בטטות ובשמל שסבתא הייתה מכינה שכמישהו צריך עידוד, או סתם כשבא להתפנק ביום קר.
חורף בחוץ גשם שלא מפסיק לרדת ובפנים חם, אין כיף גדול יותר מלהסתכל על הגשם מתוך הבית , יום שבו כל מה שרוצים הוא להתכרבל במיטה או בספה עם ספר טוב או סרט ושמיכות, שכבות של שמיכות מפנקות. ליום כזה בדיוק היא מתאימה, לזנייה של סבתא , שכבות של עלים דקים ומילוי מפנק וקצת מתקתק ממש כמו שמיכות שעוטפות ומחממות, רוטב בשמל חם עוטף אותן וכל ביס מזכיר לנו כמה כיף שחורף בחוץ ואנחנו בבית עטופים בחום ואהבה ממש כמוה.






 רכיבים:
תבנית בינונית רצוי מלבנית
חבילת עלי לזנייה מוכנים ללא צורך בבישול מוקדם
2 בטטות גדולות או 3 קטנות מבושלות
קורט אגוז מוסקט טחון
כפית מלח, פלפל שחור גרוס
 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום כתושות
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת ( לפיזור בין השכבות)
2 מיכל קטנים של שמנת חמוצה
מצרכים לרוטב הבשמל:
50 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט
ההכנה:
בקערה מרסקים את הבטטות המבושלות, מוסיפים את השום, הבצל הסגול, התבלינים והשמנת החמוצה.
להכנת הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח עד שהוא מקבל גוון אגוזי, מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים כל הזמן עד שהמסה הופכת סמיכה ואז מסירים מהאש.
משמנים קלות את התבנית ומרפדים בשכבה אחת של עלי לזנייה, מכסים במחצית ממלית הבטטה וברוטב בשמל ומעט פרמזן, חוזרים על הפעולה בשנית ומסיימים בשכבת עלי לזנייה, רוטב בשמל ופרמזן.
מכסים בנייר כסף אופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה., מגישים לצד סלט טרי .