דילוג לתוכן הראשי

לזניה

יש טעמים שרק משתבחים, יש מאכלים שאוטומטית נכנסים לרשימת המאכלים האהובים, הריח של משהו טוב שנאפה בתנור, המראה שלה שהיא יוצאת מהתנור, הטעם, טעם הילדות הכול כך מוכר, טעם שלא שוכחים, אוכל שמגיע עם סיפור, לזנייה צבעונית קצת מתקתקה, לזניית בטטות ובשמל שסבתא הייתה מכינה שכמישהו צריך עידוד, או סתם כשבא להתפנק ביום קר.
חורף בחוץ גשם שלא מפסיק לרדת ובפנים חם, אין כיף גדול יותר מלהסתכל על הגשם מתוך הבית , יום שבו כל מה שרוצים הוא להתכרבל במיטה או בספה עם ספר טוב או סרט ושמיכות, שכבות של שמיכות מפנקות. ליום כזה בדיוק היא מתאימה, לזנייה של סבתא , שכבות של עלים דקים ומילוי מפנק וקצת מתקתק ממש כמו שמיכות שעוטפות ומחממות, רוטב בשמל חם עוטף אותן וכל ביס מזכיר לנו כמה כיף שחורף בחוץ ואנחנו בבית עטופים בחום ואהבה ממש כמוה.






 רכיבים:
תבנית בינונית רצוי מלבנית
חבילת עלי לזנייה מוכנים ללא צורך בבישול מוקדם
2 בטטות גדולות או 3 קטנות מבושלות
קורט אגוז מוסקט טחון
כפית מלח, פלפל שחור גרוס
 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום כתושות
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת ( לפיזור בין השכבות)
2 מיכל קטנים של שמנת חמוצה
מצרכים לרוטב הבשמל:
50 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב
1/4 כפית אגוז מוסקט
ההכנה:
בקערה מרסקים את הבטטות המבושלות, מוסיפים את השום, הבצל הסגול, התבלינים והשמנת החמוצה.
להכנת הבשמל: ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח עד שהוא מקבל גוון אגוזי, מוסיפים בהדרגה את החלב ומערבבים כל הזמן עד שהמסה הופכת סמיכה ואז מסירים מהאש.
משמנים קלות את התבנית ומרפדים בשכבה אחת של עלי לזנייה, מכסים במחצית ממלית הבטטה וברוטב בשמל ומעט פרמזן, חוזרים על הפעולה בשנית ומסיימים בשכבת עלי לזנייה, רוטב בשמל ופרמזן.
מכסים בנייר כסף אופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה., מגישים לצד סלט טרי .







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה