יום שני, 14 בינואר 2013

גביניות


לפני שנה פתחנו את "תיק אוכל", בלוג שנוצר כולו מאהבה לאומנות הבישול והצילום, בלוג שנוצר מאהבה לאוכל איכותי ולדרך שהובילה אליו.
בלוג שהקמנו עם המון שוני, שוני ביני ובינו, דעות שונות, רעיונות שונים, עקשנות, אבל דבר אחד שמאחד בינינו האהבה לדבר.
הרבה השקעה ומחשבה נעשית לפני כל פוסט, רצון גדול להביא את החוויות שאנו חווים אליכם למטבח, על הדרך גם למדנו דבר או שניים על עצמנו ואחד על השנייה, למדנו להתפשר, להתייעץ, גם לעמוד על שלנו , אבל הכי חשוב למדנו מה מחבר אותנו ואיזה טעמים אנחנו אוהבים. לפני שנה קיבלתי את מתנת יום ההולדת הכי גדולה שיכולתי לקבל, העלינו את הבלוג לאוויר וכך כל אותם מתכונים, טעמים וצבעים יצאו מהלב של שנינו והגיעו אליכם לבלוג, שנה לתיק אוכל וזו סיבה מספיק טובה לחלוק איתכם את האהבות המתוקות שלנו, אני אוהבת עוגות גבינה אפויות, הוא אוהב עוגות שמרים, הניגוד של שנינו יוצר קלאסיקות ישנות, במיוחד עבורכם קלאסיקה ישנה עם תוספת מתוקה בפנים, פותחים שנה שנייה בדרך מתוקה.





גביניות שמרים כ- 20 יחידות  
לבצק:
4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים+ 1 חלמון
כפית גרידת לימון
130 גרם חמאה מומסת

למלית :
250 גבינת לבנה למילוי  חסרת מתיקות או מליחות( להשיג   במעדניות ).
250 גרם גבינת ריקוטה
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1 ביצה
3 כפיות של קורנפלור
6 כפות סוכר
 צנצנת של קונפיטורה משובחת של פירות יער או דובדבנים

לציפוי: ביצה טרופה
להגשה: אבקת סוכר
בקערה רחבה מערבבים את הקמח והשמרים, יוצרים גומה ומניחים בה את באר החומרים, לשים היטב את הבצק ( ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה), עד שהבצק אחיד וחלק.
מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או את שנפח הבצק הוכפל .

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית למעט קונפיטורת פירות היער.

את הבצק שתפח מרדדים על משטח מקומח למלבן ובעזרת סרגל חותכים ריבועים שווים
במרכז כל אחד מניחים כפית קונפיטורה ומעליה כף של מלית גבינה, סוגרים את הריבוע בצורת מעטפה: מהדקים שתי פינות אלכסוניות אחת לשנייה ואז את הנגדיות, נוצרת צורת מעטפה שאינה אטומה ושרואים בה קצוות של גבינה מציצה)
מניחים כל מעטפת גבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ- 20 דקות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים עד שהן מזהיבות כ- 20-25 דקות תלוי בתנור.
מפזרים מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.