דילוג לתוכן הראשי

סופריטו


 מתכון נוסף וישן  במחברת, מתכון שמתגלגל כמה דורות, כמעט בכל בית בישראל הוא הסופריטו – בסיס לתבשיל של רוטב מבושל, סמיך ריחני ועשיר.
לכל משפחה יש את הגרסה שלה לתבשיל הסופריטו  וגם לסבתא ז"ל הייתה את הגרסה שלה, זה לא היה ממש משנה מאיפה הגיע מקור התבשיל,מה שחשוב היה שהוא ייצא בדיוק כמו של סבתא, בדיוק אותו מרקם, בדיוק אותו הריח, הלוואי ויכולתי להגיד גם בדיוק אותו הטעם, אבל לא משנה כמה שניסיתי משהו היה חסר בטעם, היד של סבתא, היד שמפזרת את התבלינים בסיר, היד שיודעת בדיוק את המינון הנכון, היד שמקבלת הוראות מהלב, "בישול מתחיל מהלב" היא הייתה אומרת, עוד כשהייתי ילדה שעומדת על כסא במטבח, הייתי מוסיפה תבלינים לסיר בלי למדוד כמויות וכשהייתי מסתכלת עליה ל"אישור" היא הייתה מחייכת ואומרת" את מבשלת מהלב" אל תפחדי ותעשי מה שהלב אומר.
מאז אני מנסה לעשות מה שהלב אומר, לא תמיד אלו ההחלטות הנכונות אבל בדבר אחד סבתא צדקה: בישול מגיע מהלב, קערה חמה של סופריטו של סבתא, קציצות בקר, תפ"א,ערמונים, ארטישוק ירושלמי, כולם מבושלים ברוטב סמיך ועשיר, הלב שלי אומר שזה יהיה חורף חם.






 לתבשיל הסופריטו:
400 גרם של ארטישוק ירושלמי  מקולף
200 גרם ערמונים מקולפים- ניתן להשתמש באלו שבואקום
3 תפ"א קלופים חתוכים , חתוכים לרבעים.
4 בצלים קצוצים
6 שיני שום
מלח, פלפל שחור
קמצוץ של אגוז מוסקט
כף שטוחה של בהרט.
כפית של כמון / קימל טחון
לקציצות הבשר
קילו בשר בקר טחון טרי
6 שיני שום כתושות
1 ביצה
חצי כוס כוסברה קצוצה( ניתן להמיר בפטרוזיליה )
חצי כוס בזיליקום קצוץ
כף כמון
כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס
כפית בהרט
כפית פפריקה
3 כפות שיבולת שועל או פירורי לחם.







ההכנה:

מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות, יוצרים קציצות  ומניחים על מגש רחב.
בסיר רחב ושטוח יחסית מטגנים ב- 5 כפות שמן קנולה  את הבצלים עד שהם כמעט משחירים- חשוב מאוד לארומה של התבשיל.
כשהבצלים משחירים כמעט, מוסיפים 2.5 כוסות מים, שום ואת התבלינים הרשומים, מחכים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לסיר את הערמונים והארטישוק הירושלמי.

שלב ב:  למי שמעדיף לא לטגן, ניתן לוותר על שלב זה ולהניח את הקציצות ותפוחי האדמה ישירות לרוטב.
במחבת עם 7 כפות שמן מטגנים על להבה גבוה את הקציצות- רק כדי שישחימו הן לא צריכות להיות מבושלות, מסירים מהאש ומניחים בתוך הסיר.
לוקחים את תפוחי האדמה ומשחימים באותה מחבת עד לקבלת צבע חום: רק לצרוב אותן- הם לא צריכים להיות מבושלים, מניחים בסיר.
מבשלים את הכול על להבה נמוכה בינונית בכיסוי חלקי של הסיר עד שכמות הנוזלים מצטמצמת כמעט בחצי- בערך 40 דקות




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא