יום רביעי, 26 בדצמבר 2012

פאייה



הסיר הוא כמו קנבס ציור גדול, המרכיבים הנכנסים לתוכו הם הצבעים המצוירים על אותו הקנבס,
כך היה נראה סיר הפאייה הראשון שראיתי, כמו ציור מופשט עמוס במבעים מחוברים אחד לשני שאיכשהו מתחברים האחד לשני למרות השוני בגוונים.
כך גם אנחנו, השוני הוא מה שמביא את החיבור, ובסיר, הירוק עם האדום, הלבן עם הצהוב, החריף והמלוח כולם יחד יוצרים את אותה יצירה מופשטת וצבעונית.
כמו שיר ספרדי עם מקצב נכון שעושה שמח בלב, כך גם הפאייה הצבעונית, מחממת את הלב ואת הבטן, מאות ורסיות יש למנה הזאת, את המתכון למנה זו שקיבלנו מחבר טוב ממש אהבנו, משהו בפשטות שבה התחבר בצורה נכונה, צבעים,חריפות והגשה בקערית, המנה שמחממת מבפנים ומתאימה בדיוק לקור שבחוץ, הפאייה.







פאייה מתכון ל- 4 מנות:

½ קילו חזה עוף טרי חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך דק
3 נקניקיות קבנוס פרוסות לעיגולים
1 פלפל צ'ילי חריף פרוס דק.
4 שיני שום כתוש
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים.
2 בצלים ירוקים חתוכים
1 כוס של אורז .
2 כוסות ציר של מרק עוף, או לחלופין 2 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק.

תבלינים:
שמן, מלח, פלפל גרוס.
כפית פפריקה מתוקה
12 כפית של כורכום
1 כף שטוחה כמון.

ההכנה:
 מערבבים את חזה העוף בקערית עם הפפריקה .
לוקחים סיר גדול ושטוח- סוטאז' מניחים בתוכו  4 כפות שמן, בצל סגול ואת חזה העוף, משחימים מכול הצדדים, מוסיפים את הקבנוס ואת שאר הירקות ומטגנים כ- 4 דקות.
מוסיפים את כוס האורז ואת התבלינים, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות של מים רותחים או ציר של עוף, כשהכול מבעבע, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
לאחר כ- 20 דקות מרימים את המכסה ובודקים אם התאדו כל הנוזלים, אם לא מכסים לעוד כ- 5 דקות.
מסירים מהאש ומשאירים מכוסה ל- 10 דקות נוספות, לאחר מכן מערבבים את הפאייה לפני ההגשה.








3 תגובות:

  1. מדהים.. את כ"כ מוכשרת.. מתי ייצא ספר?

    השבמחק
  2. תודה על המתכון. אני מתכוננת להכין הערב. לא הבנתי את השורה הראשונה של הוראות ההכנה- מערבבים את חזה העוף עם ה-?

    השבמחק