יום שני, 10 בדצמבר 2012

מוקפץ בקר ופלפלים


חורף קיץ לא משנה איזו עונה, אוכל כייפי הוא אוכל שלוקח כמה דקות  להכנה, אוכל כייפי  הוא אוכל שאפשר לאכול בקערית, אוכל כייפי הוא אוכל שיד אחת מחזיקה את המזלג והיד השנייה מרגישה את החום של תחתית הקערית. יש את הימים שנורא בא להיות כמה שעות במטבח ולהכין ארוחה שמתבשלת על אש נמוכה וכמה שעות ויש את הימים שלא בא משהו כבד, אבל עדיין בא לאכול משהו מחמם.
מאוד מתחברת לכל המתכונים של המוקפצים, כנראה בגלל השם שלהם: "מוקפצים", כאלו שמבושלים על אש גבוהה. מישהו אמר לי פעם שהמאכלים האלו מזכירים קצת את האופי שלי, קופצנית והכול תמיד על אש גבוהה, כנראה בגלל זה גם הוא אוהב "מוקפצים", חייבים את האש, חייבים את הצבע, את משחק הטעמים שלא ישעמם . תקראו לזה איך שבא לכם, מנה מנחמת, מנה בריאה, מנה מחממת, העיקר שתוגש בקערית.





מצרכים:
חצי קילו נתחי אנטריקוט, או שניצל עגל חתוכים לרצועות דקות – יש להשרות שעה לפני הבישול עם כף רוטב טריאקי.
6 פלפלים מתוקים בצבעים של ירוק/ אדום/ צהוב- חתוכים לרצועות
4 שיני שום פרוס לפרוסות דקות
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף רוטב סויה
1 כף שטוחה של קורנפלור
2 כפות רוטב טריאקי
5 כפות של בוטנים קלויים – גרוסים גס
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, חצי כפית של ג'ינג'ר

ההכנה:
מוסיפים לקערה של רצועות הבשר המושרות בטריאקי את הקורנפלור, הג'ינג'ר והפלפל ומערבבים
במחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן- רצוי שמן שומשום, מניחים את רצועות הבשר והשום ומקפיצים כ- 5 דקות.
מוסיפים את הפלפלים הצבעוניים, ואת שאר המצרכים למעט הבוטנים.
מקפיצים כ- 6 דקות נוספות, מסירים מהאש מעבירים לכלי הגשה ומפזרים בוטנים מעל.
מומלץ להגיש לצד אורז.





2 comments:

  1. אתמול רועיקי שלי ביקש שאכין לו מוקפץ ואמרתי לו שיש הכל חוץ מפלפלים ועכשיו אני רואה את המוקפציישן הזה וזהו, אין מצב שהיום הילד לא יאכל מה שרצה. עכשיו המשימה הבלתי אפשרית היא להעיר אותו כדי שילך לקנות כמה פלפלונים צעירים...
    ביג לייק לאללה !

    השבמחק
  2. הרגתם אותי עם קוד האימות. בקושי אני מצליחה לקרוא אותיות רגילות ועכשיו עם זה הלך עליי.
    (בזאת תמה הקיטוריאדה של הפולניה הארגנטינאית)

    השבמחק