יום ראשון, 2 בדצמבר 2012

עוגות שמרים ושקדים



במחברת של סבתא, אותה מחברת עם דפים ישנים ומוכתמים, כתובה באיטלקית, כתובה בעברית ובאנגלית מחוברת.
במחברת הזאת מתחבאים האוצרות  הקטנים, הזכרונות היפים, הבית בחיפה בקומה העליונה, המרפסת שמשקיפה אל הים, המוסיקה בקולי קולות והשעות של אחר הצהרים, קפה איטלקי משובח ומשהו מתוק ליד עם המשפטים הקבועים שלה: " משהו מתוק לילדה הכי מתוקה".
מה שנשאר הם הזכרונות, התמונות  והמחברת, המחברת שכל מתכון בה מגיע עם זכרון מתוק.
עוגות השמרים האישיות של סבתא, בצק חורפי בניחוח תפוז מלית של שקדים מתוקה וסירופ תפוז, העוגות שמבשרות את בואו של החורף.
מוקדם בבוקר הכנתי את הבצק לראשונה,  לא ידעתי איך ייצאו העוגות ואם זה ישתווה לאותו זכרון, כמה שעות אחרי מרחנו את המלית חתכנו ועיצבנו ממש לפי ההוראות במחברת. לא התאפקתי עד שהוא יסיים לסדר את סט הצילום,  את העוגה הראשונה שיצאה מהתנור הנחתי לו על צלחת וחיכיתי שיטעם, רציתי לראות את אותו חיוך עם הביס הראשון, אותו חיוך שהיה לי כשהייתי מקבלת את  העוגה הראשונה שיוצאת מהתנור,החיוך שלו אמר הכל, בזה הרגע יצרנו זכרונות מתוקים חדשים.
 






לבצק:
500 גרם קמח
2 כפות שטוחות של שמרים יבשים
50 גרם חמאה רכה מאוד
1 כף גרידת תפוז
1 כוס חלב
1/2 כפית מלח
1 חלמון
 
לחלק ב' של הבצק:
120 גרם חמאה רכה מאוד.
 
למלית:
100 גרם שקדים קלופים טחונים
50 גרם סוכר
1 חלבון של ביצה
 
לציפוי:
חצי כוס מיץ מתפוז טרי
3 כפות סוכר




ההכנה:
 
שלב א':
בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים ויוצרים גומה במרכז.
מניחים במרכז את המלח, החלמון, החמאה  והחלב ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך.
מכסים את הקערה ומתפיחים 20 דקות .
לאחר 20 דקות לשים שוב את הבצק, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בגודל של כ- 20X30 , מורחים על העלה את החמאה הרכה ומקפלים את הבצק לשלושה חלקים, מהחלק שקרוב אליכם כלפי פנים צלע על צלע.
משהים את הבצק עטוף בניילון במקרר לכ- 20 דקות .
מוציאים ושוב מרדדים ומקפלים לשלושה חלקים, מעבירים לקערה, עוטפים בניילון ומתפיחים עוד כשעה במקרר.
 
 
שלב ב':
מערבבים יחד בקערה את כל חומרי המלית
מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעלה גדול ומחלקים לשני חלקים שווים, מורחים על חלק אחד של הבצק את המלית ומכסים בעלה השני, מהדקים היטב את שני העלים עם המלית ביניהם בעזרת האצבעות ומהדקים את הקצוות.
חותכים את הבצק למלבנים ברוחב של 5 ס"מ ובאורך של כ- 12 ס"מ. באמצע כל מלבן יוצרים חריץ  באורך של כ- 5 ס"מ , מותחים את שני הקצוות ומכניסים קצה אחד לחריץ בתנועה סיבובית והחוצה- כמו בתמונה.
 
בסיר קטן מחממים את מיץ התפוז והסוכר עד שכל הסוכר נמס- כ- 5 דקות על להבה נמוכה, מסירים המאש ומצננים.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות , אופים כ- 20 דקות.
לאחר שהעוגות מזהיבות- יש להקפיד שלא יישרפו בגלל הסוכר שבמלית
מוציאים מהתנור ובעודן חמות מברישים בסירופ התפוז.