יום חמישי, 20 בדצמבר 2012

פוקאצ'ות , או פיצות קטנות..


"עיגולים"  שם הילדות שלנו לפוקאצ'ות , או לפיצות קטנות בבית.בצק קטן בצורה עגולה או אובאלית, עשבי תיבול\ גבינות או כל תוספת שאוהבים.שולחן גדול מלא בתוספות, עיגולי בצק רכים וכל אחד מרכיב את עיגול השמחה שלו ומה שעושה לו טוב.כל החיים גידלו אותי תחת האמרה תעשי תמיד מה שעושה לך טוב, מה שעושה אותך מאושרת.בחירות אישיות הן לא תמיד נכונות , אבל הן תמיד הבחירות האישיות שלנו לטוב ולרע.ולפעמים הייתי רוצה שמישהו יחליט בשבילי ויחסוך לי מחשבות מיותרות .
במיוחד במטבח אוהבת להחליט בעצמי, צבעים חזקים ועזים תמיד יעשו לי טוב, הירוק ירוק והאדום אדום והכל בצבעים טריים כך גם במאפים האלו, תמיד הייתי זאת  שמשלבת את המרכיבים הצבעוניים יחד, בסוף כשהמאפים יצאו מהתנור ידעתי שעשיתי את הבחירה הנכונה, כי זו הבחירה שלי, מאפה בצבעי הדגל האיטלקי, שבת בבוקר 2 כוסות קפה, פוקאצ'ות חמות, אדים של חורף על החלון, בוקר טוב.



ל-8 פוקאצ'ות אישיות

4 כוסות של קמח לבן
1+0.5 כפות של שמרים יבשים
1 כף שטוחה של מלח
1 כפית סוכר
5 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים

למלית:
קובייה של גבינה צאן מסוג "ברינזה".
2 כוסות של תרד מאודה
3 כפות שמן זית
מלח גס
3 שיני שום טרי כתושות
זיתים שחורים- רצוי מהסוג שנמכר מיובש במלח
עגבניות שרי לקישוט- מומלץ
מערבבים את כל חומרי המלית בקערה נפרדת.

ההכנה:
מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערה גדלה, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את המים, המלח ושמן הזית.
לשים היטב את הבצק עד לקבלת בצק גמיש, עוטפים את הקערה בשקית ניילון ומניחים במקום חמים לחצי שעה, לשים שוב את הבצק ומחלקים לשמונה כדורים, מניחים על משטח מקומח ומתפיחים עוד 15 דקות.
מחממים תנור ל- 250מעלות.

מרדדים כל כדור לעובי ל1-2 ס"מ - ניתן לשטח לצורה חופשית בעזרת כפות הידיים, מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מפזרים את המלית על הפוקאצ'ות ומעטרים עם הזיתים ועגבניות השרי.
אופים כ- 20 דקות, או עד ששולי הבצק מתחילים להזהיב.