יום רביעי, 5 בספטמבר 2012

לחמניות כפריות עם גרעינים





הכל בכף היד...
אושר מוחשי לעיתים  קרובות מתבטא בתחושה שכל העולם נמצא בכף ידך.
ויש את אלה שצריכים ממש להרגיש את האושר, אלה שרוצים לחוש אותו בכף ידם.
לא צריך יותר מידי בשביל להיות מאושרים, אהבה מביאה אושר, משפחה מביאה אושר ובריאות מביאה אושר.
אהבה, משפחה, בריאות: שלושתם בלחמניה אחת , לחמנייה שמתאימה בדיוק לשנת הלימודים שנפתחה, להפסקת הבוקר בעבודה, לארוחת הערב בבית, ליד הסלט או הביצה, לחמניית בריאות שמורכבת מקמח כפרי ודגנים בריאים.
מי אמר שאי אפשר להחזיק את האושר בכף היד??
מרכיבים :( ל- 20 לחמניות תלוי בגודל שבוחרים).
1 קילו קמח כפרי
2.5 כוסות מים פושרים ( ניתן להוסיף עוד כ- 1/4 כוס מים אם הבצק קצת יבש)
שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום
4 כפות שמן זית
5 כפות זרעי פשתן
3 כפות שיבולת שועל
1 כף שטוחה של מלח
ההכנה:
מערבבים יחד קמח, סוכר, פשתן, שיבולת שועל  ושמרים, יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן והמלח, לשים יחד לבצק גמיש( אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עד להכפלת הנפח.
לשים שוב את הבצק , מחלקים לכדורים בהתאם למספר הלחמניות ולגודל שרוצים.
אפשרויות של צורות ללחמניות:
מגלגלים על משטח מקומח מעט כל כדור ויוצרים"קשר" / או מכדררים ללחמיות עגולות/ מרדדים עיגול גדול ממחצית הבצק, פורסים משולשים כמו פיצה ומגלגלים מהחלק החיצוני כלפי פנים לצורה של קרואסון.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומניחים תבנית מלאה במים בתחתית התנור ליצירת אדים או שמשתמשים ב"שפריצר" איתו מרססים מים בתנור ליצירת האדים.
אופים כ- 25 דקות עד להשחמה בינונית.
מיד לאחר האפיה לעטוף את הלחמניות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.
מתקבלות לחמניות רכות עם טעם אגוזי והכי חשוב מלאות בבריאות!!!

3 תגובות:

  1. אפשר לשאול למה את מתכוונת ב"קמח כפרי"?
    נראה מעולה :9

    השבמחק
  2. מדובר קמח המוגדר כקמח כפרי ניתן להשיג בכל סופרמרקט ישנן כמה חברות שמוכרות אותו

    השבמחק
  3. שלום רב
    האם לא צריך לטחון את זרעי הפשתן, ידוע לי שזרעי פשתן לא טחונים לא מורגשים בטעם הלחם וגם אין להם כל ערך תזונתי
    תודה

    השבמחק