דילוג לתוכן הראשי

לחמניות כפריות עם גרעינים





הכל בכף היד...
אושר מוחשי לעיתים  קרובות מתבטא בתחושה שכל העולם נמצא בכף ידך.
ויש את אלה שצריכים ממש להרגיש את האושר, אלה שרוצים לחוש אותו בכף ידם.
לא צריך יותר מידי בשביל להיות מאושרים, אהבה מביאה אושר, משפחה מביאה אושר ובריאות מביאה אושר.
אהבה, משפחה, בריאות: שלושתם בלחמניה אחת , לחמנייה שמתאימה בדיוק לשנת הלימודים שנפתחה, להפסקת הבוקר בעבודה, לארוחת הערב בבית, ליד הסלט או הביצה, לחמניית בריאות שמורכבת מקמח כפרי ודגנים בריאים.
מי אמר שאי אפשר להחזיק את האושר בכף היד??
מרכיבים :( ל- 20 לחמניות תלוי בגודל שבוחרים).
1 קילו קמח כפרי
2.5 כוסות מים פושרים ( ניתן להוסיף עוד כ- 1/4 כוס מים אם הבצק קצת יבש)
שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר חום
4 כפות שמן זית
5 כפות זרעי פשתן
3 כפות שיבולת שועל
1 כף שטוחה של מלח
ההכנה:
מערבבים יחד קמח, סוכר, פשתן, שיבולת שועל  ושמרים, יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן והמלח, לשים יחד לבצק גמיש( אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).
מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עד להכפלת הנפח.
לשים שוב את הבצק , מחלקים לכדורים בהתאם למספר הלחמניות ולגודל שרוצים.
אפשרויות של צורות ללחמניות:
מגלגלים על משטח מקומח מעט כל כדור ויוצרים"קשר" / או מכדררים ללחמיות עגולות/ מרדדים עיגול גדול ממחצית הבצק, פורסים משולשים כמו פיצה ומגלגלים מהחלק החיצוני כלפי פנים לצורה של קרואסון.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומניחים תבנית מלאה במים בתחתית התנור ליצירת אדים או שמשתמשים ב"שפריצר" איתו מרססים מים בתנור ליצירת האדים.
אופים כ- 25 דקות עד להשחמה בינונית.
מיד לאחר האפיה לעטוף את הלחמניות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.
מתקבלות לחמניות רכות עם טעם אגוזי והכי חשוב מלאות בבריאות!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא