יום שבת, 29 בספטמבר 2012

בורקס פסטה‎?? כן בורקס פסטה!!

החגים של תחילת השנה תמיד מזכירים תקופות ילדות, תקופות חסרות דאגות בהן החגים היו זמן למשחקים, לטיולים ולנסיעות רחוקות לפגוש בני משפחה, הקמת הסוכה, תליית הקישוטים, תחרות השרשראות הכי יפות בין כל הנכדים והאוכל של הסבתות, אוכל מסורתי לחגים משתי סבתות שונות. ישראל ארץ של קיבוץ גלויות, ארץ בה כל העדות מתחברות יחד למשפחה אחת גדולה, ארץ בה לכל עדה יש סבתא וכל סבתא מגיעה מארץ אחרת ולכל ארץ המאכלים שלה וכך אני מוצאת את עצמי בגיל 6 עומדת על כסא ליד סבתא ז"ל על השיש במטבח, ביצה, קמח, שמן זית, בשר, פטריות,שום ועוד תבלינים, בטוחה במאה אחוז שסבתא הולכת להכין לאזנייה ואז היא מחייכת: "מכינים בורקס" היא אומרת מיד אני חושבת על הסבתא התוניסאית שהייתה מכינה בצק עלים מדהים וישר אני אומרת לה "סבתא בצק לבורקס עושים עם מרגרינה" והיא ישר עונה: " בבורקס איטלקי אין מרגרינה, איטלקים יודעים מה הם עושים, תאמיני לי! ", אז האמנתי.
 שתי הסבתות כבר לא בחיים אבל החגים של תחילת השנה תמיד מזכירים לי את תקופת הילדות ויש מאכלים שחייב להכין בכל חג ושיהיו על השולחן המאכלים שמזכירים את סבתא.
בצק גמיש , בלי מרגרינה, מרודד דק, נראה כמעט כמו בצק של פסטה, ממולא בשר, מגלגלים, אופים, חותכים ואז מבינים: ישראל היא ארץ של קיבוץ גלויות, לכל עדה יש את המאכלים שלה ואיזה כייף שיש דברים שאפשר להעביר מדור לדור, המתכונים שישארו לנצח, "בורקס הפסטה" של סבתא.





לבצק:( מתאים ל- 4 רולדות)

2 כוסות קמח  לבן
6 כפות שמן זית
חצי כוס של מים רותחים
חצי כפית של מלח

לציפוי: ביצה טרופה, שומשום\ אורגנו יבש

למלית:חצי קילו בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס של פטריות קצוצות ( מומלץ טריות)
4 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה של כמון
1 כפית של פפריקה מתוקה
ההכנה:

מטגנים במחבת עם כף שמן זית את כל חומרי המלית יחד ומצננים, לאחר שהמלית הצטננה, עוברים לבצק
לשים יחד את כל החומרים לבצק גמיש, עוטפים בניילון ומשאירים למנוחה מחוץ למקרר כ- 20 דקות.
מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מרדדים כל כדור לבצק דק מאוד, מניחים במרכזו כל עלה לאורכו ממלית הבשר בנדיבות, מקפלים את הצד הקרוב אלינו על המלית ולאחר מכן את הצד הרחוק על המלית: יוצרים רולדה, מרימים בעדינות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כאשר החלק שקיפלנו ( העליון), נמצא כרגע למטה על התבנית.
כך יוצרים 4 רולדות ( הן לא תופחות כך שלא צריך מרווחים גדולים)
מברישים בביצה, מפזרים מעל שומשום או אורגנו יבש, אופים בחום של 180 עד השחמה( כחצי שעה)
פורסים לפרוסות נדיבות לאחר האפייה.




"Borekas" "pasta dough filled with beef"

Dough: (suitable for 4 rolls)

2 cups  of white flour
6 tablespoons  of olive oil
Half a cup of boiling water
½ teaspoon of salt

Topping: egg, sesame \ dried oregano

For the filling:
1/2 pound of ground beef meat
Salt
Ground black pepper
½ cup of chopped mushrooms (fresh is recommended)
4 tablespoons chopped fresh basil
1 onion, chopped
4 minced garlic cloves
1 teaspoon of cumin
1 teaspoon of sweet paprika


3 תגובות:

  1. נראה סוףףףףףףףףף, הולכת לנסות עכשיו, שוס היסטרי בצק בלי מרגרינה אליפות!!!

    השבמחק
  2. שושי , באמת מנה מפתה , מגרה .. ובריאה הכי חשוב!!
    חג שמח גם לאפיק וכל הכבוד על הצילומים מעוררי תיאבון.

    השבמחק
  3. אני מתה על בצקים, הסבתא האיטלקיה שלי היתה מכינה כאלו מטעמים מעולים שלפני כמה שנים הגעתי עד המפה של איטליה בחיפוש אחר אוכל שימלא את חסרונה.
    זוכרת איך היינו מכינות ביחד פסטות טריות בבית, כיף חיים.

    השבמחק