יום חמישי, 13 בספטמבר 2012

ארוחת ראש השנה- לחמניות, דגים, ממולאים וקינוח




ארוחת החג של תיק אוכל.

כולם מאחלים שנה טובה, כולם באמת מייחלים לשנה שכזו, שנה של אושר, שנה של שגשוג, שנה של בריאות, שנה של אהבה, שנה של שלום, שנה שבה נהיה לראש ולא לזנב, שנה שבה נלמד איך להירגע ואיך להקשיב לעצמנו יותר.

לפני שנה התחלנו לעבוד יחד על ספר הבישול הראשון שאוטוטו יוצא, העבודה המשותפת הבהירה לנו שפה זה לא עוצר וכך נולד לו הבלוג שלנו "תיק אוכל", קמים מוקדם, מבשלים, יוצרים, מעצבים, טועמים,צוחקים, מצלמים, כותבים ומשתפים את כולם באהבה שלנו לבישול, לצילום, לכתיבה וליצירה.חלומות קטנים הם אלו שמרכיבים לבסוף חלום גדול, אנחנו לא מאמינים בקיצורי דרכים, מאמינים בעבודה קשה, בסבלנות, בהקשבה, בהתפשרות ובעצמנו, כל אלו יחד יובילו אותנו למקום בו אנו רוצים להיות, לכן רצינו לאחל כאן לכולכם, שנה של שאיפות והגשמת חלומות שנה שבה תאמינו בעצמכם ובאהבה, לכבוד ערב החג לקחנו את כל הברכות המקובלות בשולחן החג ושילבנו אותן לארוחה אחת מתוקה במיוחד,

חג שמח מאינס ואפיק.







לחם מתוק עם צימוקים, שקדים ותמרים ( כמות ל- 2 חלות גדולות או הרבה לחמניות..)

קילו קמח, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות שמרים יבשים, ביצה אחת, 1/2 + 2 כוסות מים פושרים, 1/4 כוס שמן קנולה, כפית מלח, 1/2 כוס צימוקים, 4 תמרים חתוכים לקוביות/ חתיכות  קטנות.

לציפוי: ביצה, 100 גרם שקדים מולבנים, דבש מהול במים ביחס של 1:1.

ההכנה:

מערבבים את הקמח+השמרים +הסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים, לשים לבצק אחיד, מתפיחים בקערה משומנת קלות ועוטפים , מתפיחים עד להכפלת נפח, לשים שוב יוצרים חלות/ לחמניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה ומפזרים שקדים מולבנים, מתפיחים שוב כ- 20 דקות ואופים בחום של 180 מעלות עד שמשחים, מוציאים מהתנור ומצפים את הלחם בעודו חם בדבש מהול במים ביחס שווה.







לביבות כרישה ומנגולד: 9 לביבות גדולות או 15 קטנות

1 חבילה של  של עלי מנגולד( בלי החלק הלבן), 1 בצל סגול, 3 כפות קמח תופח, 2 ביצים, מלח ופלפל לפי הטעם , קמצוץ קינמון, 2 גבעולי כרישה ( החלק הלבן) חתוכים .

ההכנה:

מרתיחים בסיר ל- 10 דקות את הכרישה ועלי המנגולד ומסננים, מניחים בקערה, קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים בשמן- לא עמוק עד להשחמה משני הצדדים, לאחר הטיגון להניח על נייר סופג.




דג מבושל בקוביות דלעת, רוביא, שום ופלפלים( כמות ל- 4 סועדים)

4 חתיכות של דג מפולט (במקרה הזה דג אמנון)

כוס של שעועית מזן רוביא שהושרתה כל הלילה במים

2 כוסות של דלעת חתוכה לקוביות שוות

10 שיני שום פרוסות לפרוסות

1 פלפל חריף חצוי לאורכו- לא חובה אבל מומלץ

1/2 כוס של כוסברה קצוצה

1 כוס של שמן זית 1/4  כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית כורכום, 2 כפות רסק, כפית מלח, כפית שטוחה של אבקת ג'ינג'ר, מיץ מחצי לימון טרי.

ההכנה:

מבשלים כ-30 דקות את הרוביא ומסננים.

בסיר רחב ונמוך ( סוטאז) מניחים את שמן הזית , קוביות הדלעת, הפלפל והשום, מטגנים קלות כ- 4 דקות ומוסיפים את התבלינים והרסק- לא את מיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים כוס וחצי של מים ואת הרוביא, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את חתיכות הדג ואז את מיץ הלימון, מפזרים מעל את הכוסברה, מנמיכים את האש ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות (או יותר למי שאוהב רוטב מצומצם יותר- מומלץ לבשל בלי מכסה).





תפוחי עץ ממולאים בבשר ורימונים ( כמות ל- 8 חצאים)



4 תפוחים מזן גרנד סמית

400 גרם בשר בקר טחון

1 בצל סגול חתוך לקוביות 1 כף רכז רימונים- מומלץ

מלח, פלפל שחור גרוס, כפית שטוחה קינמון, כפית שטוחה פפריקה, כף שטוחה של בהרט.

לרוטב:

3/4 כוס של יין אדום יבש

1 כוס מים

2 בצלים סגולים  חתוכים לרצועות

1 כף דבש+ כפית שטוחה של קינמון

1 כף של קורנפלור מעורבבת עם 4 כפות מים קרים

מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1 רימון להגשה.



ההכנה:

חוצים את התפוחים לחצאים, בעזרת כפית מרוקנים מהם את הליבה, מטגנים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ והתבלינים, מסירים מהאש וממלאים את חצאי התפוחים, מניחים בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.

לרוטב: מטגנים רצועות בצל ומוסיפים את כל החומרים למעט הקורנפלור עם המים, והרימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את הקורנפלור המהול במים, עד שהרוטב מסמיך, מסירים מהאש ומוזגים בעדינות על התפוחים ואל תוך התבנית, עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות    כ- 20 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה.

להגשה: מפזרים רימון טרי מעל







הקינוח : "מילפה" שכבות של בצק פריך דבשי, קרם וניל וקוביות של תפוחים ותמרים

( מתאים לשני מלבנים באורך של כ- 20 ס"מ כמות ל- 6 סועדים)



לבצק הדבש(  ניתן להמיר את החמאה במרגרינה לקבלת קינוח פרווה)

100 גרם חמאה

4 כפות דבש

חלמון אחד

כפית תמצית וניל

3 כפות מים קרים

כוס וחצי קמח

כפית שטוחה של קינמון + חצי כפית של זנגביל,



לקרם הוניל ( ניתן להמיר את השמנת והחלב בקצפת צמחית )

1 שמנת מתוקה, 1 פודינג וניל, 1 כוס חלב



לשכבת הפירות: 2 תפוחים ו4 תמרים חתוכים לקוביות קטנות+ 3 כפות סוכר חום

ההכנה:

1. לשים את כל החומרים יחד מרדדים על נייר אפייה ומעבירים לתבנית עם הנייר אפייה ולמקרר ל- 20 דקות, מוציאים מהמקרר וחותכים לשני מלבנים באורך של 20 ס"מ וברוחב של 12 ס"מ, מהשאריות ניתן לחתוך משולשים לקישוט.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 14 דקות ומצננים צינון מוחלט.

2. מקציפים יחד את חומרי הקרם עד לאחדות.

3. במחבת קטנה מערבבים יחד את התפוחים, התמרים והסוכר החום כ- 5 דקות ומצננים.

להרכבת המנה:

על צלחת הגשה מניחים מלבן בצק פריך, מזלפים מעל קרם ומפזרים קצת פירות, מניחים שכבה שנייה של בצק פריך, מזלפים קרם ושוב מעט פירות ומקשטים במשולשים של הבצק שיצרנו מהשאריות.

שומרים במקרר, להגשה או שחותכים בזהירות או שמחלקים כפיות לכולם J









2 comments:

  1. שושי ואפיק, הארוחה מראית מהממת , אוכל אותנטי וחמים , בעיצוב עירוני.. מאחלת לכם המשך דרך צלחה ושנה טובה !!!

    השבמחק
  2. השנה מבשל ארוחה כזאת

    השבמחק