יום שני, 10 בספטמבר 2012

עוגת חתונה




"איך בן רגע  יש מענה לשאלות, איך בין רגע היא ואני חוצים גבולות, זה הרגע שחלמנו בתפילות זהו רגע שנכתב לשני קולות, הנה סיבה סיבה כ"כ טובה לאהבה"... (אהוד מנור).
אהבה, עוד מימי קדם כתבו עליה, עוד מימי קדם שרו עליה, מילה כ"כ פשוטה שמכילה כ"כ הרבה, מכילה התרגשות, עצב, שמחה, פרפרים בבטן, אכזבה, רוגע, חיוך ועוד המון.
אהבה ראשונה אף פעם לא שוכחים, נשיקה ראשונה, התרגשות וההרגשה שאתה "צועד על עננים", אהבה גם מביאה איתה אכזבה, הרגשה שאיבדת את הדבר שהכי רצית בעולם ואז נכנס הזמן שמרפא כל כאב ומוביל אותך לאהבה החדשה ולכל ההתרגשות מחדש עד ששוכחים את כל העבר.
כשמבקשים אהבה צריך לדעת מה בדיוק לבקש, לא מספיק לבקש אהבה, צריך לבקש את האחד/ ת האחד שיצחיק האחד שיסתכל וישר יידע מה עובר עליך ומה קרה גם בלי לדבר, האחד שאפשר לנסוע איתו למרחקים מבלי להחליף מילה ועדיין להרגיש הכי קרובים בעולם, האחד שמצליח לרכך את העקשנות וללמד להתפשר .
כשמוצאים את כל זה יודעים שמצאנו בסיס יציב, בסיס יציב לחיים משותפים שעליו ניתן לבנות עוד קומות של חיים משותפים, של חוויות ושל שמחה.
ממש כמו עוגת חתונה, כשהבסיס יציב ומתוק כל קומה שנוסיף לה רק תבנה יחד את התמונה המושלמת.
7 בבוקר שנינו עומדים מול עוגת חתונה בת 3 קומות כולה בצבע לבן, לא תכננו איך ממש נעצב אותה אז התחלנו להרכיב את הפרחים על העוגה ועלינו עוד קומה עד לשלישית וששמנו את בובת החתן כלה בראש העוגה, הסתכלנו עליה והיא הייתה מושלמת, האהבה...
לעוגת שוקולד בסיסית לציפוי ( תבנית בקוטר 26 או 24)
3 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפות אבקת קקאו
 2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כוס חלב או מיץ תפוזים
מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות
מקציפים בקערה גדולה : ביצים, שמן,  סוכר, וניל וחלב
לקרם לעוגה :חבילת פודינג וניל, מיכל קטן של שמנת מתוקה וכוס חלב מוקצפים יחד.
מוסיפים בהדרגה את הקמח התופח והקקאו, נזהרים שלא להקציף יותר מידי.
מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כחצי שעה עד  שבסיס העוגה מתייצב, מצננים.
מרדדים את בצק הסוכר על משטח עם קורנפלור,  לגודל גדול מהעוגה .מצפים את העוגה בקרם ( הקצפה של שמנת מתוקה, כוס חלב וחבילת פודינג), או בריבה.
 מצפים את העוגה בבצק הסוכר המרודד, משטחים ומהדקים וחותכים את השוליים של בצק הסוכר מסביב, מקשטים בהתאם להוראות למטה.
לציפוי העוגה:
בצק סוכר לבן ( מומלץ לקנות קילו ולעשות איתו את הקישוטים שמסביב)
ג'ל אכיל בצבעים שרוצים- להשיג בחנויות המתמחות באפייה.
אבקת CMC - כדי לפסל  פרחים או כל קישוט אחר מומלץ להוסיף לבצק סוכר אבקת CMC שבעזרתה הבצק הופך לגמיש יותר ונשאר יציב לאחר הייבוש.
חותכנים בצורת פרחים.
מוסיפים מעט צבע מאכל בג'ל לחתיכת בצק סוכר ואת אבקת ה- CMC לשים עד שמגיעים לצבע הרצוי , מרדדים על משטח עם קורנפלור ויוצרים את הצורות הרצויות ( ניתתן למצוא ביוטיוב המון סרטי הדרכה להכנת פרחים לקישוט)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה