" כאשר האהבה שלך לא מבקשת משהו בתמורה אלא מוכנה לתת – לתת
מתוך השמחה העצומה של נתינה – אז תוסיף
מדיטציה לתוך האהבה שלך וזה ישחרר
את הניחוח הטהור שלה. " ( אושו).
דברים שעושים אותי שמחה בתקופה הזאת:
חורף , שמש שקרנית, קשת, גשם מרעיש, שירים יפים שמתנגנים בדיוק ברגעים
הנכונים של המחשבות, האנשים שמקיפים אותי, אלו ששנים יודעים את הסודות שלי, אלו
שאיו להם ותק של שנים ועדיין מרגישים שהם כך, הטבע בהדרו.
מאכלים שעושים אנשים שמחים : תותים, פירות יער טריים , פולנטה
חמה, פיצה חמה וריחנית ומאפים שמפזרים ריח אפייה חמים.
פיצה פולנטה בתיק האוכל שלנו, כזאת שמכינים כדי לשמח אנשים כי היא
מכילה את כל הדברים שמשמחים.
מרכיבים: יש להכין קודם את הבצק ורק אחכ את הפולנטה
לפולנטה:
200 גרם קמח תירס לפולנטה
300 מ"ל חלב
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
1/8 קורט אגוז מוסקט
400
מ"ל מים
100 גרם חמאה
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
הכנת הפולנטה:
1. בסיר גדול מניחים מים חלב וחמאה ,
מבאים לרתיחה ומוסיפים את קמח התירס
2. בוחשים כל הזמן רצוי בעזרת מטרפה
ומוסיפים את המלח , הפלפל ואגוז המוסקט.
3. בוחשים עד להסמכה אבל דואגים שהפולנטה
תהיה רכה ומוסיפים גבינת פרמזן מגוררת.
4. את הפולנטה יש להכין לאחר הכנת הבצק והנחתו בתבנית כדי שתוכלו למרוח
אותה
לפיצה:
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
4 כפות של שמן זית
1.5 כוסות של מים פושרים
לטופינג:
בייבי מוצרלה לפיזור, 100
גרם גבינה קשה מגוררת – פקורינו\ פרמזן, עלי תרד ורוקט, תירס.
ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה או בקערה רחבה
לשים יחד את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד, שמים לב שאין קשר ישיר בין השמרים למלח.
2. מעבירים לקערה ועוטפים בניילון
3. לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק למשטח
מקומח מעט
4. לשים שוב את הבצק ויוצרים 2 כדורים
5. מניחים כל כדור על נייר אפייה ומשאירים
להתפחה של 25 דקות
6. לאחר מכן בעזרת הידיים לוחצים את הבצק
מהמרכז כלפי הדפנות עד לדרגת העובי הרצוייה
7. הפיצה הינה עבה ולא מרודדת במערוך- מניחים
אותה על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכינים
את הפולנטה
8. מפזרים את הפולנטה כשהיא פושרת ולא
רותחת סביב בסיס הפיצה מפזרים מעל תוספות
שאוהבים, גבינה חריפה מגוררת , חתיכות מוצרלה, עלי תרד וכל מה שאוהבים.
9. מתפיחים 20 דקות ואופים בחום של 200 מעלות כ- 25-30 דקות.