כל שישי מחדש יש קסם אחר, כאלו והבוקר מתחיל בקצב אחר משלו, גם אם קמים מוקדם הבוקר עדיין מתחיל בקצב איטי. הקפה טעים יותר, השירים מתנגנים בול כמו שאנחנו אוהבים והחשק למלא את הבית בריח של אפייה עולה על כל חשק לעשות משהו אחר.
יש לה קסם לחלה של שבת שאין בשום לחם אחר, היא מכילה, היא מכילה את כל המילים שמכילות את סופ"ש, היא מכילה את כל מה שהיינו רוצים להגיד במהלך השבוע ולא העזנו, היא מכילה רגש וובדיוק בגלל כל אלו לחלה של סופ"ש יש טעם מיוחד.
חלת בשר ומטבוחה בתיק האוכל שלנו, כזו שמכילה טעמים חריפים, כזת שמכילה תחושות, מילים שלא נאמרו, כזאת שמכילה את כל מה שצריך לסופ"ש מושלם.
לחלה:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
2.5 כוסות מים
1/2 כוס שמן זית
1 כף שטוחה מלח
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום\ קצח\ צ'ילי , מעט מלח גס
למלית :
כוס וחצי מטבוחה ( ממליצה להכנס לאינסטגרם של רותם בן מויאל יש שם מתכון מעולה למטבוחה שלו) - ניתן גם להשתמש בקנוייה.
600 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כף בהרט
1 כפית מלח
ההכנה:
- בקערה גדולה או בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים ויוצרים גומה.
- מניחים בגומה את המים, השמן, המלח.
- לשים עד לבצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ועוטפים בניילון, מתפיחים כשעה.
- בזמן הזה מניחים במחבת שמן זית ובצל קצוץ, מטגנים 3 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומטגנים, מוסיפים בהרט ומלח ומערבבים עד שהבשר מפורר ומסירים מהאש מצננים צינון מלא.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים - כל חלב מחלקים לשלושה כדורים - מתקבלות 2 חלות ואפשר ליצור לחמניות ממולאות מאותו הבצק.
- מרדדים כדור על משטח מקומח לעלה עלה יחסית בעובי של 1 ס"מ.
- מורחים בקצה אחד של העלה מטבוחה- גם היא צריכה להיות מצוננת , ומפזרים בשר, מגלגלים לרצוגה ומהדקים את הקצוות .
- מכל 3 רצועות קולעים חלה לא מהודקת מידי ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- מצפים בביצה ושומשום\ קצח \ צ'ילי \ טימין , מלח גס ומתפיחים ל35 דקות .
- אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות כ- 30 דקות עד להשחמה של החלה.
- מי שלא רוצה חלה יכול לקלוע מכל עלה בצק ממולא שבלול ובעצם ליצור חלות קטנות ממולאות .