דילוג לתוכן הראשי

עוגת קפה שוקולד ואגוזים

תשאלו כל בלוגר והוא יגיד לכם שהבלוג הוא סוג של בית, הבלוג מכיל מילים, תמונות, רגעים שחיים.

כשהקמנו את תיק האוכל שלנו רצינו מקום בו תהיה לאומנות ביטוי, מקום שעוטף בתוכו מתכונים מכל העולם, מתכונים של זכרונות, מדינות שונות, רגעים שונים.

מקום בו תמונות מושקעות יופיעו לצד מילים.

מקום בו לסטיילינג  מזון יש מקום, מקום שיספר קצת על העולם שמקיף אותנו.

כמו בכל דרך חווינו מורדות ועליות, אבל מעל הכל ידענו שיש כאן יצירה ושהיא חזקה מהכל.

תיק האוכל שלנו עלה בינואר, בשבוע בו תמיד יש גשם סוער, בשבוע בו יש יום אחד בו גם שלג יורד.

תיק האוכל שלנו חוגג היום 8 שנים של יצירה, של  צחוק, של דמעות, של גבס, של נסיעות, של קמפיין בחו"ל, של מריבות קטנות, קעריות קוסקוס, ספלים של מרקים, של מלא מנות ושל הרבה קפה שחור בסטודיו.

עוגת קפה שוקולד ואגוזים בתיק האוכל שלנו, כזאת שמכילה את כל מה שיש בנו, קצת מתוק, קצת קראנצ'י, תמיד עם קפה והכי חשוב מוגשת עם שלג למעלה, בדיוק כמו אותו יום פעם בשנה.

אמן שתמיד נזכה ליצור מהמקום הכי אמיתי בעולם מהלב.






מצרכים לעוגה:

4 ביצים 

1 כוס סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

250  מ"ל שמנת להקצפה, או קרם קוקוס לגרסת פרווה. 

1/2 כוס שמן קנולה

 1 וחצי כפות של קפה מגורען

2 כוסות + 3 כפות קמח תופח 

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים, או שקדים.

1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר


להגשה:

אבקת סוכר


ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקצף תפוח.
  2. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עוד 3 דקותץ
  3. מוסיים את תמצית הוניל ושמן הקנולה ומקציפים שוב.
  4. בקערית נפרדת מערבבים יחד את הקפה, האגוזים ופצפוצי השוקולד.
  5. מוסיפים את הקמח לקערת ההקצפה ומערבבים אותו רק עד הטמעת הקמח ולא יותר על מנת לא לפתח גלוטן.
  6. מוסיפים את תוספת הקפה המגורען, האגוזים והשוקולד ומקפלים אותם אל העוגה.
  7. מעבירים לתבנית בקוטר 26 משומנת מראש- אפשר עגולה, אפשר קוגלהוף ואפשר 2 אינגליש קייק.
  8. אופים בתנוא שחומם מראש ל- 170 מעלת כ- 35 דקות, או עד שהעוגה יציבה, ניתן לבדוק ע"י נעיצת קיסם עד שהוא יוצא עם פירורים.
  9. מצננים מעט ומפזרים מעל אבקת סוכר.








פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא