תשאלו כל בלוגר והוא יגיד לכם שהבלוג הוא סוג של בית, הבלוג מכיל מילים, תמונות, רגעים שחיים.
כשהקמנו את תיק האוכל שלנו רצינו מקום בו תהיה לאומנות ביטוי, מקום שעוטף בתוכו מתכונים מכל העולם, מתכונים של זכרונות, מדינות שונות, רגעים שונים.
מקום בו תמונות מושקעות יופיעו לצד מילים.
מקום בו לסטיילינג מזון יש מקום, מקום שיספר קצת על העולם שמקיף אותנו.
כמו בכל דרך חווינו מורדות ועליות, אבל מעל הכל ידענו שיש כאן יצירה ושהיא חזקה מהכל.
תיק האוכל שלנו עלה בינואר, בשבוע בו תמיד יש גשם סוער, בשבוע בו יש יום אחד בו גם שלג יורד.
תיק האוכל שלנו חוגג היום 8 שנים של יצירה, של צחוק, של דמעות, של גבס, של נסיעות, של קמפיין בחו"ל, של מריבות קטנות, קעריות קוסקוס, ספלים של מרקים, של מלא מנות ושל הרבה קפה שחור בסטודיו.
עוגת קפה שוקולד ואגוזים בתיק האוכל שלנו, כזאת שמכילה את כל מה שיש בנו, קצת מתוק, קצת קראנצ'י, תמיד עם קפה והכי חשוב מוגשת עם שלג למעלה, בדיוק כמו אותו יום פעם בשנה.
אמן שתמיד נזכה ליצור מהמקום הכי אמיתי בעולם מהלב.
מצרכים לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
250 מ"ל שמנת להקצפה, או קרם קוקוס לגרסת פרווה.
1/2 כוס שמן קנולה
1 וחצי כפות של קפה מגורען
2 כוסות + 3 כפות קמח תופח
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים, או שקדים.
1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר
להגשה:
אבקת סוכר
ההכנה:
- בקערת מיקסר מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד לקצף תפוח.
- מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף עוד 3 דקותץ
- מוסיים את תמצית הוניל ושמן הקנולה ומקציפים שוב.
- בקערית נפרדת מערבבים יחד את הקפה, האגוזים ופצפוצי השוקולד.
- מוסיפים את הקמח לקערת ההקצפה ומערבבים אותו רק עד הטמעת הקמח ולא יותר על מנת לא לפתח גלוטן.
- מוסיפים את תוספת הקפה המגורען, האגוזים והשוקולד ומקפלים אותם אל העוגה.
- מעבירים לתבנית בקוטר 26 משומנת מראש- אפשר עגולה, אפשר קוגלהוף ואפשר 2 אינגליש קייק.
- אופים בתנוא שחומם מראש ל- 170 מעלת כ- 35 דקות, או עד שהעוגה יציבה, ניתן לבדוק ע"י נעיצת קיסם עד שהוא יוצא עם פירורים.
- מצננים מעט ומפזרים מעל אבקת סוכר.