פשטות היא מילה יפה, אולי כי היא מכילה בתוכה אותיות ערומות, כאלו שלא מחביאות דבר.
פשטות מקבילה בעיניי למלה אמת, כי היא לא מתחפשת, היא לא מחפשת להיות מה שהיא לא, היא פשוט מי שהיא.
פשטות מגיעה עם יופי משלה, היא לא צריכה אביזרים, או דברים אחרים שיצבעו אותה בצבעים אחרים, היא יפה כמו שהיא.
יש משהו מקסים בפשטות כי היא נכנסת ישר ללב.
מגש פשוט על השולחן עם תפוחי אדמה עטופים פסטו בייתי ואין משהו מתוחכם שם ואין שם פנפון מיותר, יש שם פשטות, כזאת שיפה בדיוק כמו שהיא.
תפוחי אדמה אפויים בפסטו:
מצרכים:
4 תפוחי אדמה שטופים לא קלופים - חצויים או מחולקים לרבעים\ שישיות.
1 כף מלח
4 כוסות מים רותחים.
3 כפות שמן זית
מצרכים לרוטב הפסטו:
1 כוס עלי בזיליקום
1 כוס כוסברה\ פטרוזיליה
4 שיני שום
1 כפית צ'ילי גרוס יבש
1 כפית מלח גס
1 כף חומץ בלסמי מצומצם
5 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם כף מלח ומים רותחים ל- 25 דקות.
מסננים ומייבשים היטב את תפוחי האדמה.
טוחנים את מרכיבי רוטב הפסטו יחד מלבד המלח הגס.
עוטפים את תפוחי האדמה ב- 3 כפות שמן זית ומניחים על תבנית אפייה עם מלח גס.
אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות .